Anasonul e socotit planta medicinala si este utilizat frecvent in colicile abdominale, inclusiv la copii. Pentru calmarea colicilor la sugari se prepara o infuzie mai slaba. Ceaiul din seminte de anason are diverse proprietati: tonic, antispasmodic, diuretic, vermifug, emenagog, galactogen. Cand vine vorba de uleiul de anason coroborat cu probleme stomacale specialistii lanseaza o alerta alimentara foarte importanta.

Se pare ca acest condiment extrem de raspandit in camarile oamenilor poate produce grave probleme de sanatate. Anasonul e pus pe lista neagra de catre specialisti. Condimentul nu este indicat in gastrite, ulcer gastric si duodenal. In doze prea mari, uleiul volatil poate sa duca la aparitia unor manifestari toxice care pot duce la paralizie musculara, tremor, stare de euforie sau somnolenta. Acesta poate produce sensibilizare la soare, deci se recomanda evitarea lui pe timpul expunerii la soare. Folosirea uleiul de anason nu este lipsita de efecte secundare, astfel cantitati mari ingerate pot provoca greata si varsaturi, convulsii si chiar edem pulmonar.

sursa: Realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.