Acasă Stirile zilei Stiinta Un cercetator dovedeste stiintific ca ar exista viata dupa moarte! Robert Lanza,...

Un cercetator dovedeste stiintific ca ar exista viata dupa moarte! Robert Lanza, profesor la Wake Forest University School of Medicine din Carolina de Nord: „oamenii cred in moarte intrucat – au fost invatati ca vor muri”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Profesorul universitar american Robert Lanza a confirmat in urma unui studiu ca exista viata dupa moarte, iar aceasta ar proveni din universul fizicii cuantice.

Cei mai multi oameni de stiinta sunt de parere ca acest concept al vietii de dupa moarte reprezinta ori un nonsens ori, in cel mai bun caz, un fapt ce nu poate fi dovedit.

In schimb, potrivit profesorului american Robert Lanza, teoria biocentrismului, cunoscuta si sub denumirea „teoria totului”, sustine ca viata, asa cum este ea conceputa de oameni, reprezinta doar o iluzie.

Conform acestui cercetator, constiintele oamenilor creeaza universul si nu invers si, de indata ce oamenii vor accepta faptul ca spatiul si timpul sunt doar „instrumente ale mintilor noastre”, nici moartea nu va mai putea sa existe „in niciun sens real”.

„Credem ca viata este doar o activitate a carbonului si un amestec de molecule – traim o vreme si apoi putrezim in pamant”, a scris cercetatorul american pe site-ul sau.

Robert Lanza, profesor la Wake Forest University School of Medicine din Carolina de Nord, este de parere ca oamenii cred in moarte intrucat „au fost invatati ca vor muri” sau, mai exact, „constiintele oamenilor asociaza viata cu trupurile noastre, iar noi stim ca trupurile mor”.

Teoria sa, cea a biocentrismului, sustine faptul ca moartea ar putea sa nu fie un punct terminal, asa cum este considerata ea de oameni. Biocentrismul, cunoscut si sub numele „teoria totului”, provine din termenul grecesc „centrul vietii”.

 

Robert Lanza s-a folosit, pentru a-si exemplifica teoria, de felul in care oamenii percep lumea din jurul lor. O persoana priveste cerul si i se spune ca nuanta pe care o vede este culoarea albastra, insa celulele din creierul oamenilor pot fi modificate pentru ca acea persoana sa vada cerul ca fiind verde sau rosu.

„In concluzie: Ceea ce vezi nu ar putea fi prezent fara constiinta ta”, a explicat profesorul Lanza. „Constiintele noastre dau sens lumii”, a spus acesta.

In schimb, Robert Lanza spune ca, atunci cand murim, vietile noastre devin „o floare perena care se intoarce sa infloreasca in multivers”.

„Viata e o aventura care transcede felul nostru obisnuit liniar de a gandi. Atunci cand murim, facem acest lucru nu intr-un mod aleatoriu in aceasta matrice cu bile de biliard, ci in inevitabila matrice a vietii”, a continuat profesorul american.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos