Acasă Utile Un ceai banal face minuni pentru dantura ta!

Un ceai banal face minuni pentru dantura ta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Multi dintre romani se confrunta cu probleme de dantura. Bacteriile sunt cele care ne fac sa avem o respiratie urat mirositoare, iar gura noastra este un mediu foarte propice dezvoltarii acestor creaturi.

Prima bariera impotriva respiratiei urat mirositoare este saliva. In lipsa ei, gura devine uscata, mediu ideal pentru ca bacteriile sa se inmulteasca. Deci, prima masura si cea mai simpla este sa ne pastram hidratati.

A doua masura este consumul de ceai verde. Acesta are proprietati antimicrobiene, motiv pentru care functioneaza precum un deodorant pentru gura. Ceaiul verde este un dezinfectant natural pentru cavitatea bucala si poate reduce compusii de sulf care determina respiratia urat mirositoare.

Daca e sa alegem bomboane mentolate e bine sa optam pentru cele fara zahar, intrucat cele cu zahar favorizeaza dezvoltarea bacteriilor. La fel si spray-urile pentru gura sau gumele. Acestea pot rezolva problema doar pe moment. Periuta pentru limba este la fel de importanta precum cea pentru dinti. Cele strict pentru limba sunt mai eficiente decat cele pentru dinti si limba, astfel ca ori de cate ori curatam dintii, nu trebuie sa uitam de limba.

In cazul in care cu toate ca respectam regulile de igiena dentara si continuam sa avem problem cu respiratia urat mirositoare este bine sa consultam medicul pentru ca la mijloc ar putea fi o alta problema de sanatate.

Sursa: RADOR