Un strabunic de 103 ani a murit fix in acelasi moment al zilei in care se nascuse. Jimmy Newell, unul dintre pionierii informaticii englezesti in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, s-a stins pe un pat de spital, unde se afla internat de 16 zile.

Probabilitatea de a te naste si a pleca de pe aceasta lume in acelasi timp si la aceeasi ora este de 200.000.000/1.

Jimmy Newell a venit pe lume in Leeds, pe 11 octombrie 1913, fix la miezul zilei. Intre cele doua razboaie mondiale, barbatul a fost atras de informatica, intr-o vreme in care multi nici nu stiau cum se scrie acest termen.

Cand cea de-a doua mare conflagratie a omenirii a pornit la drum, a devenit unul dintre pionierii informaticii engleze.

Anii au trecut. Deceniile la fel. Astfel, a ajuns la 103 ani. Fara cateva zile. ”Voia sa prinda fix 103. Avea o determinare incredibila”, spune fiul sau, Graham, de 65 de ani. Cu 16 zile se impiedicase si cazuse. Fusese internat la Spitalul ”Torbay”, pentru o operatie la picior, dar niciodata nu s-a mai intors acasa, scrie Observator.tv.

”A murit fix la miezul zilei, pe 11 octombrie. M-a tinut de mana pana la ultima respiratie”, a mai adaugat Graham.

Conform specialistilor de la casa de pariuri ”Wiliam Hill”, o astfel de probabilitatea pare la 200.000.000 de cazuri. ”Vorbim despre cea mai interesanta coincidenta posibila”, a spus Rupert Adams.