Un calugar legionar a pus pe jar ortodocsii dupa ce a elogiat Miscarea Legionara, Patriarhia anuntand ca BOR dezaproba categoric atitudinile si actiunile cu caracter antisemit si respinge orice ideologie xenofoba cu iz religios.

„Aceste manifestari care indeamna la ura religioasa sau etnica nu reprezinta opinia oficiala a Bisericii Ortodoxe Romane, ele fiind cazuri izolate de indisciplina sau de manifestare a libertatii individuale fara responsabilitate comunitara. Monahii adevarati pot fi buni patrioti si fara vreo asociere cu ideologii politice antisemite si xenofobe”, se arata intr-un comunicat al Patriarhiei Romane.

Patriarhia mai informeaza ca a solicitat Arhiepiscopiei Iasilor sa continue sa explice monahilor de la Manastirea Petru Voda ca astfel de opinii si atitudini dauneaza Bisericii Ortodoxe Romane pe plan national si chiar international, incat pot afecta inclusiv pelerinajele credinciosilor ortodocsi romani la Locurile Sfinte, organizate ca expresie a evlaviei, dar si a respectului si cunoasterii reciproce dintre popoare si religii diferite.

Reactia Patriarhiei vine dupa ce calugarul Teodot de la Manastirea Petru Voda din Neamt a fost filmat aducand elogii Miscarii Legionare, la un eveniment de luna aceasta dedicat celor 87 de ani de la infiintarea acesteia.

Vezi VIDEO AICI!

Potrivit inregistrarii postate pe youtube, calugarul a tinut un discurs in cimitirul Tiganesti din Ciolpani-Ilfov, unde sunt ingropati doi dintre fondatorii Miscarii Legionare.

„Trebuie sa avem cu totii convingerea ca Miscarea Legionara a fost de la Duhul Sfant (…) Suntem datori sa mai salvam ce se poate salva, si anume, in primul rand, sa ne salvam sufletele de ispite, de pacate, de tot felul de caderi (…) Sa ajutam pe cei din jurul nostru sa ducem mai departe aceasta sfanta Miscare Legionara”, a spus, printre alele, monahul Teodot.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.