Swami Sivananda s-a nascut pe data de 8 august 1896, conform pasaportului sau, si spune ca secretul unei vieti lungi este lipsa contactelor sexuale, alimentatia si sedintele de yoga, scrie The Mirror.

Sivananda, care s-a nascut intr-o familie extrem de saraca, locuieste in orasul Kolkata din India si, in ciuda varstei sale uimitoare, barbatul traieste singur, neavand pana acum niciodata nevoie de ingrijiri medicale. Acesta crede ca longevitatea sa se datoreaza exercitiilor de yoga si abstinentei sexuale.

„In viata, disciplina este cel mai important lucru. Poti face orice daca stii sa iti impui reguli stricte in ceea ce priveste obiceiurile alimentare, exercitiile fizice si dorintele sexuale. Controlul nevoilor este cel mai mare succes in viata. Mananc orez fiert doar in apa, fara ulei sau condimente, si tocana de linte, la care adaug ardei iuti verzi. Am trait atat de mult timp deoarece nu lucrurile materiale ma fac fericit“, a spus Sivananda.

„Am evitat consumul de lapte sau fructe deoarece cred ca acestea sunt alimente de lux. In copilaria mea am adormit multe zile cu stomacul gol“, a mai adaugat Sivananda.

Calugarul hindus nu a dormit niciodata intr-un pat si nu foloseste perna in timpul somnului. Acesta doarme pe podea, pe un covor de iuta si foloseste o caramida de piatra ca perna. Barbatul si-a pierdut parintii inainte de a implini varsta de sase ani, iar rudele l-au incredintat unui guru spiritual, alaturi de care a calatorit prin toata India inainte de a se stabili in Varanasi, scrie Adevarul.

Cu un fizic de invidiat si fara probleme de sanatate, Sivananda face sesiuni de cateva ore de yoga si chiar calatoreste singur. Batranul, care s-a nascut pe vremea cand nu exista electricitate, masini sau telefoane, spune ca nu este entuziasmat de noile tehnologii si prefera sa traiasca izolat. „inainte, oamenii erau foarte fericiti si se multumeau cu putine lucruri. Astazi, oamenii sunt nefericiti, nesanatosi si au devenit necinstiti, ceea ce ma doare foarte mult. imi doresc doar ca oamenii sa fie fericiti, sanatosi si linistiti“, a declarat Sivananda citat de Daily Mail.

Sivananda a declarat ca nu s-a inscris in „Cartea Recordurilor“ pentru ca nu cauta publicitate, dar in cele din urma a fost convins de rudele lui sa solicite titlul de „Cel mai in varsta barbat din lume“.