Acasă World Un budist a povestit cum a venit să omoare ucraineni

Un budist a povestit cum a venit să omoare ucraineni

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Soldatul rus Dorji Batomunkuev din Ulan-Ude, capitala Buryatiei a povestit cum a ajuns in Ucraina, acesta declarand ca a stiut chiar de la inceput ca sunt trimisi sa omoare ucraineni in cadrul „militiilor separatiste”.

Povestea integrala a budistului buryat apare in cadrul unui  interviu aparut in Novaya Gazeta, tanchistul fiind intervievat la spitalul de arsi din Donetk.

Publicatia ofera datele exacte de identificare ale militarului Batomunkuev: A 5-a Brigada de Tancuri  (Ulan-Ude), unitatea militara 46108, militar in termen recrutat pe 25 noiembrie 2013, iar din iunie 2014 a semnat un contract pe trei ani, pasaportul cu nr 200220, livretul militar 2609999.

Acum Batomunkuev are fata si mainile complet arse, dupa ce a fost lovit de fortele ucrainene in localitatea Logvinova de langa Debaltsevo.

„Serviciul in termen trebuia sa se incheie pe 27 noiembrie. La Rostov am ajuns in luna octombrie. Așa ca aici am semnat un contract. Suntem brigada a 5-a de tancuri. Ni s-a spus ca mergem la manevre militare, dar toti stiam unde venim, eram deja pregatiti moral și psihic ca vom ajunge in Ucraina”, – a spus el.

Potrivit lui Batomunkuev, Rusia isi trimite soldatii sai impreuna cu tehnica militara din dotare.

„Tancurile au fost vopsite inca la Ulan-Ude. Direct pe garnitura de tren am vopsit numerele. Toate insemnele militare le-am scos, in scopul mascarii. Actele de identitate le-am lasat in unitate, livretul militar pe poligon”, – a spus el.

Sursa: PaginadeRusia.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos