Cazul unui baiat care a stat timp de 12 ani in coma, in Africa de Sud, a socat pe toata lumea. Totul s-a intamplat in anii 80. Pe atunci, doctorii n-au putut spune exact ce l-a adus pe Martin Pistorius (avea 12 ani atunci) in starea vegetativa, dar se banuieste ca a fost un tip foarte periculos de meningita.

Specialistii le-au spus apropiatilor ca baiatul nu-si va mai reveni, dar familia pacientului nu a cedat. Parintii lui Martin Pistorius i-au vorbit copilului in fiecare zi de parca ar fi fost constient si au avut grija de el ca atare. Cand l-au luat acasa, in coma, tatal si mama lui i-au facut baie, i-au servit cina si i-au citit inainte de culcare, scrie realitatea.net.

Au facut toate aceste lucruri vreme de 12 ani. Intr-un final, speranta lor a dat roade. Baiatul si-a revenit, nu complet, dar este consient si poate comunica, prin intermediul, unor aparate, cu familia.

Primul lucru pe care l-a spus baiatul dupa ce si-a revenit din coma a fost ca a auzit fiecare cuvant pe care i l-au adresat apropiatii lui, numai ca el nu putea reactiona.

Dupa aceasta experienta, tanarul a scris o carte, cu titlul: „Baiatul-fantoma: Evadarea dintr-o viata blocata in propriul meu corp”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.