Acasă Stirile zilei Un Audi A6 a explodat într-o parcare din Oradea

Un Audi A6 a explodat într-o parcare din Oradea

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un autoturism Audi A6 care i-a aparţinut liderului unei grupări de contrabandă cu ţigări ce ar fi produs un prejudiciu de câteva milioane de euro a explodat în centrul municipiului Oradea, surse judiciare afirmând că deflagraţia ar fi fost provocată de un dispozitiv artizanal montat sub maşină.

Explozia s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 03.00, în parcarea de lângă sediul agenţiei Tarom.

Mai multe echipaje de poliţişti, însoţiţi de câini, pirotehnicieni şi criminalişti cercetează împrejurările în care s-a produs explozia, în urma căreia au fost distruse rezervorul de combustibil, parbrizul şi luneta maşinii, dar şi două geamuri ale sediului agenţiei Tarom.

Potrivit unor surse judiciare, primele cercetări arată că explozia maşinii a fost provocată de un dispozitiv artizanal montat sub vehiculul care aparţine unei tinere, aceasta fiind acum audiată de anchetatori la sediul Poliţiei Bihor.

Sursele citate afirmă că autoturismul a aparţinut, însă, până de curând, lui Romeo Păcurar, lider al unei grupări de contrabandă cu ţigări.

Procurorii Direcţiei de Combatere a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au stabilit că Romeo Păcurar a făcut peste 50 de transporturi cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste 10 milioane de euro. El a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale, pentru contrabandă, înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani. Într-unul dintre dosare, alături de Păcurar a fost învinuit şi fostul şef al Vămii Salonta Gabriel Bar. Acesta e acuzat că ar fi supervizat personal ieşirea camioanelor, având sarcina să-i avertizeze pe traficanţi în cazul unor controale. Dosarul este pe rolul Curţii de Apel Oradea.