Un asteroid gigant va trece pe langa Pamant, in acest weekend, la doar cateva zile dupa ce o alta roca spatiala s-a apropiat de noi.

Asteroidul 2013 ET de 100 de metri se va apropia la o distanta de 960.000 de kilometri de Terra, sambata, 9 martie. Evenimentul va avea loc la doar cateva zile dupa ce asteroidul 2013 EC, de 10 metri, s-a apropiat la 370.000 de kilometri de noi, pe 4 martie.

1asteroid2Cand asteroidul 2013 ET va trece pe langa Terra, se va afla o distanta mai mult decat dubla fata de cea dintre Pamant si Luna si, prin urmare, nu va putea fi vazut de astronomii amatori.

Proiectul Virtual Telescope din Italia, condus de astrofizicianul Gianluca Masi, va transmite live, pe internet, apropierea asteroidului, vazuta prin telescop, incepand de vineri, 8 martie, de la ora 21, ora Romaniei. Puteti urmari transmisiunea aici: www.astrowebtv.org.

Nu exista niciun pericol ca asteroidul 2013 ET sa loveasca Pamantul, spun cercetatorii.

Astronomii estimeaza ca numarul rocilor spatiale care trec pe langa Terra este de peste 1 milion, insa doar 9.700 au fost descoperite pana in prezent.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here