Acasă Stirile zilei Un ASTEROID a trecut pe langa Terra! NASA a transmis LIVE VIDEO!

Un ASTEROID a trecut pe langa Terra! NASA a transmis LIVE VIDEO!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un ASTEROID a trecut vineri seara la mica distanta de Terra, insa nu a existat riscul de producere a unei coliziuni, NASA a transmis momentul LIVE VIDEO.

Video streaming by Ustream

ASTEROIDUL, care are o masa de 135.000 de tone, denumit 2012 DA 14, ar putea distruge, in caz de impact, un oras mare. Este cel mai mare asteroid detectat vreodata de oamenii de stiinta care trece atat de aproape de Terra, a precizat agentia spatiala americana.

Descoperit in februarie 2012, asteroidul 2012 DA 14 a trecut cel mai aproape de planeta noastra la o distanta de 27.600 de kilometri, o zecime din distanta dintre Terra si Luna, vineri, la ora 19.25 GMT, deasupra zonei de est a Oceanului Indian, de langa insula indoneziana Sumatra, cu o viteza de 7,8 kilometri pe secunda.

„In medie, un asteroid cu o astfel de marime se apropie atat de mult de Terra o data la 40 de ani si risca sa se ciocneasca cu planeta noastra la fiecare 1.200 de ani”, a precizat, saptamana trecuta, Donald Yeomans, directorul departamentului Near Earth Object (NEO), din cadrul Jet Propulsion Laboratory, intr-o conferinta de presa telefonica.

Postul de televiziune al NASA a transmis in direct, timp de o jumatate de ora incepand cu ora 19.00 GMT, pana cand asteroidul a trecut prin punctul cel mai apropiat de Terra, la ora 19.25 GMT.

NASA a realizat totodata o animatie in timp real a deplasarii si pozitionarii asteroidului in raport cu Terra, insotita de imagini in timp real sau aproape real, provenind de la observatoarele astronomice din Australia si din Europa.

Daca acest asteroid, considerat de talie mica, intrucat are diametrul de 45 de metri, s-ar prabusi pe Terra, el ar produce pagube comparabile cu asteroidul cazut in Siberia centrala in 1908, in regiunea Tunguska, afirma Tim Spahr, cercetator la Minor Planet Center din cadrul Universitatii Harvard.

NASA afirma ca a descoperit deja 95% dintre cei mai mari asteroizi, cu diametre de peste 1 kilometru, care se afla in apropiere de Terra.

Sursa: mediafax.ro