Acasă World Un ascensor al Turnului Eiffel s-a prăbuşit în gol

Un ascensor al Turnului Eiffel s-a prăbuşit în gol

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cabina ascensorului de pe pilonul nordic al Turnului Eiffel s-a prăbuşit în gol aproximativ 15 metri, fără ca sistemul de securitate să se declanşeze, în cursul unui control tehnic efectuat în urmă cu două săptămâni, relatează Le Parisien în ediţia electronică de vineri.

Ascensorul, situat pe pilonul nordic, urmează să fie redeschis pentru public abia peste câteva săptămâni. „Incidentul este reparat, dar sunt în curs alte teste”, a explicat conducerea Turnului Eiffel.

Deşi cabina era goală, incidentul care a avut loc pe 20 martie nu este mai puţin grav. În cursul unei serii de teste, cabina de pe pilonul de nord s-a prăbuşit în gol aproximativ 15 metri, în urma unei probleme la cablu. Însă sistemul de oprire de urgenţă este cel care produce îngrijorare, după ce nu s-a declanşat, antrenând căderea liberă a aparatului în fosă.

Testul s-a desfăşurat în cadrul unei serii de controale tehnice lansate la începutul anului. După o curăţare a motorului şi efectuarea unor mici reparaţii, s-a trecut la testarea fără pasageri a acestui ascensor automatic datând din anii ’60. Incidentul s-a produs în cursul unuia dintre aceste teste.

Cabina a alunecat pe unul dintre cablurile de care este legată, din cauza unei probleme de ungere. În acel moment sistemul de oprire de urgenţă trebuia să intre în acţiune. Însă sistemul de prindere a cablului la apropierea de sol nu a funcţionat, iar cabina a căzut în fosă cu o viteză slabă. Un perete interior a fost avariat, iar o fereastră s-a spart.

Acest tip de pană nu s-a produs niciodată la niciunul dintre cele trei ascensoare ale turnului. „Este un incident pe care l-am luat imediat în serios”, a declarat Nicolas Lefebvre, directorul general al turnului.

 

Am solicitat imediat o expertiză internă, iar o a doua (expertiză) a fost încredinţată unui prestator extern independent. Problema tehnică respectivă a putut fi identificată şi reparată. În ceea ce priveşte cabina, expertizele au arătat că nu prezintă sechele grave

a continuat el, adăugând că sistemul de oprire este „perfect sigur” şi că „o asemenea problemă nu se va mai repeta”.