Acasă World Un alt asteroid necunoscut se apropie periculos de Terra

Un alt asteroid necunoscut se apropie periculos de Terra

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Telescopul NEOWISE, apartinand Agentiei spatiale americane, NASA, a descoperit un asteroid necunoscut pana acum si care constituie un potential pericol pentru Terra. Bolidul spatial a fost botezat 2013 YP139.

Este prima descoperire importanta realizata de telescopul spatial dupa reactivarea lui, in cursul anului trecut. Descoperirea, anuntata initial in urma cu cateva zile, a fost confirmata, ulterior, de cercetatorii Universitatii Arizona, care au folosit telescopul Spacewatch.

Potrivit astronomilor, bolidul cosmic se afla la o distanta de aproximativ 43 milioane de kilometri de Pamant. Roca are o culoare intunecata, precum o bucata uriasa de carbune, diamentrul lui fiind calculat la 650 de metri.

2013 YP139 a fost inscris in categoria obiectelor circumterestre potential periculoase. Oamenii de stiinta au stabilit ca asteroidul se roteste in jurul Terrei pe o orbita eliptica, inclinata fata de planul sistemului solar.

Analizand deplasarea lui, expertii au ajuns la concluzia ca asteroidul poate ajunge la o distanta de numai 500.000 de kilometri de Terra. Totusi, cercetatorii cred ca acest lucru nu se va intampla in urmatorii 100 de ani.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos