Acasă Stirile zilei ULTIMATUM dat de rusi Flotei ucrainene la Marea Neagra: Dezarmati-va! Altfel vom...

ULTIMATUM dat de rusi Flotei ucrainene la Marea Neagra: Dezarmati-va! Altfel vom deschide FOCUL

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Surse ale Ministerului ucrainean al apararii sustin ca Flota rusa la Marea Neagra a lansat un ultimatum navelor militare ale Ucrainei in care someaza militarii ucraineni sa predea armele si echipamentele, in caz contrar flota rusa va deschide focul.  „In Crimeea vor fi luate cu asalt subunitatile si unitatile fortelor militare ucrainene de pe teritoriul Peninsulei”, arata sursele citate de Interfax Ucraina. Ultimatumul fortelor militare ruse expira in zorii zilei de 4 martie.

Nave de razboi din Flota Marii Negre a Rusiei au blocat astazi vasele ucrainene Ternopil si Slavutich in golful Sevastopol.

In replica la afirmatiile Ministerului ucrainean al apararii, institutia similara din Rusia a negat existenta unui asemenea ultimatum. „Informatia este o gluma proasta”, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului rus al apararii, citat de Vedomosti. Nimeni din Flota rusa nu a formulat nici un fel de ultimatum, a subliniat oficialul rus.

ultimatum dat de rusi2

Pe acest fundal, surse diplomatice au declarat ca Moscova a solicitat convocarea Consiliului de securitate al Natiunilor Unite. „Consiliul de securitate al ONU va organiza, in noaptea de luni spre marti, o a treia consfatuire dedicata situatiei din Ucraina, dar de aceasta data la rugamintea Rusiei, au precizat respectivele surse, citate de Reuters.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos