Cap Limpede

Stirile zilei

Uite 10 sfaturi pentru optimizarea Wi-Fi-ului la tine acasa

Cand ai probleme cu reteaua wireless, fie ca tin de puterea semnalului sau chiar de intreruperea lui completa, ai putea recurge la cateva trucuri pentru a rezolva deficientele. Iata cele mai importante sfaturi despre cum sa iti optimizezi Wi-Fi-ul:

#1. Alege locul corect pentru router. Cu antenele ridicate, aseaza routerul cat mai sus, fara obstructia directa a peretilor sau a mobilierului.

#2. Activitatea unui router poate fi afectata in mod semnificativ de interferentele altor electronice, ca telefonul wireless sau cuptorul cu microunde. Daca nu esti dispus sa investesti intr-un router dual band, asigura-te ca nu este prea aproape de astfel de aparate.

#3. Semnalul routerului tau poate fi afectat de retelele vecinilor, mai ales la bloc. Cu o unealta ca Wi-Fi Stumbler sau Wi-Fi Analyzer poti identifica canalele folosite de retelele wireless din vecini si il poti alege pe cel mai bun pentru tine.

#4. Ca multe echipamente electronice, routerul nu functioneaza cu adevarat la capacitatea maxima. Cu putin “router hacking”, poti imbunatati semnalul si poti beneficia de mai multe optiuni de securitate. Instaleaza firmware-ul si afla mai multe detalii pe DD-WTR.com.

#5. Transforma un router vechi in Wi-Fi Repeater. Foloseste-l pentru a extinde reteaua Wi-Fi! Acest truc este posibil doar folosind hacking-ul cu firmware DD-WRT.

#6. Stabileste un orar de reset. Daca singura solutie pentru a asigura semnalul este resetarea regulata, poti usura acest proces. Folosing hacking-ul DD-WRT sau un stecher electronic ce poate fi programat, stabileste o operatiune automata de reset zilnica, la o ora la care nu folosesti routerul Wi-Fi.

#7. Controleaza traficul aplicatiilor. Unul dintre cele mai mari avantaje ale firmware-ului DD-WRT pentru routere este functia Quality of Service, ce te ajuta sa hotarasti ce aplicatii au acces restrictionat la banda, pentru a nu afecta semnalul wireless in toata casa.

#8. Extinde raza de actiune a retelei. Cu putin aluminiu, fie dintr-o cutie de bere fie dintr-o strecuratoare, poti extinde aria acoperita de reteaua Wi-Fi.

#9. Imbunatateste securitatea Wi-Fi. Reteaua va fi cu adevarat in siguranta daca folosesti o parola WPA sau optiunile de securitate suplimentare oferite de firmware-ul DD-WRT.

#10. Alege un upgrade la cele mai noi tehnologii. Cele patru tipuri de tehnologii wireless, A, B, G si N, au caracteristici diferite, dar tot ce trebuie sa stii este ca Wi-Fi N este cel mai bun. Pentru vitezele optime vei avea nevoie de un router compatibil, dar si de un card wireless N in PC pentru cele mai bune rezultate.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-13411").on("click", function(){ $(".com-click-id-13411").show(); $(".disqus-thread-13411").show(); $(".com-but-13411").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});