Acasă Stirile zilei Uite 10 sfaturi pentru optimizarea Wi-Fi-ului la tine acasa

Uite 10 sfaturi pentru optimizarea Wi-Fi-ului la tine acasa

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cand ai probleme cu reteaua wireless, fie ca tin de puterea semnalului sau chiar de intreruperea lui completa, ai putea recurge la cateva trucuri pentru a rezolva deficientele. Iata cele mai importante sfaturi despre cum sa iti optimizezi Wi-Fi-ul:

#1. Alege locul corect pentru router. Cu antenele ridicate, aseaza routerul cat mai sus, fara obstructia directa a peretilor sau a mobilierului.

#2. Activitatea unui router poate fi afectata in mod semnificativ de interferentele altor electronice, ca telefonul wireless sau cuptorul cu microunde. Daca nu esti dispus sa investesti intr-un router dual band, asigura-te ca nu este prea aproape de astfel de aparate.

#3. Semnalul routerului tau poate fi afectat de retelele vecinilor, mai ales la bloc. Cu o unealta ca Wi-Fi Stumbler sau Wi-Fi Analyzer poti identifica canalele folosite de retelele wireless din vecini si il poti alege pe cel mai bun pentru tine.

#4. Ca multe echipamente electronice, routerul nu functioneaza cu adevarat la capacitatea maxima. Cu putin “router hacking”, poti imbunatati semnalul si poti beneficia de mai multe optiuni de securitate. Instaleaza firmware-ul si afla mai multe detalii pe DD-WTR.com.

#5. Transforma un router vechi in Wi-Fi Repeater. Foloseste-l pentru a extinde reteaua Wi-Fi! Acest truc este posibil doar folosind hacking-ul cu firmware DD-WRT.

#6. Stabileste un orar de reset. Daca singura solutie pentru a asigura semnalul este resetarea regulata, poti usura acest proces. Folosing hacking-ul DD-WRT sau un stecher electronic ce poate fi programat, stabileste o operatiune automata de reset zilnica, la o ora la care nu folosesti routerul Wi-Fi.

#7. Controleaza traficul aplicatiilor. Unul dintre cele mai mari avantaje ale firmware-ului DD-WRT pentru routere este functia Quality of Service, ce te ajuta sa hotarasti ce aplicatii au acces restrictionat la banda, pentru a nu afecta semnalul wireless in toata casa.

#8. Extinde raza de actiune a retelei. Cu putin aluminiu, fie dintr-o cutie de bere fie dintr-o strecuratoare, poti extinde aria acoperita de reteaua Wi-Fi.

#9. Imbunatateste securitatea Wi-Fi. Reteaua va fi cu adevarat in siguranta daca folosesti o parola WPA sau optiunile de securitate suplimentare oferite de firmware-ul DD-WRT.

#10. Alege un upgrade la cele mai noi tehnologii. Cele patru tipuri de tehnologii wireless, A, B, G si N, au caracteristici diferite, dar tot ce trebuie sa stii este ca Wi-Fi N este cel mai bun. Pentru vitezele optime vei avea nevoie de un router compatibil, dar si de un card wireless N in PC pentru cele mai bune rezultate.