Acasă Sanatate Uita de CARIILE DENTARE: Un anumit tip de CAFEA te poate ajuta...

Uita de CARIILE DENTARE: Un anumit tip de CAFEA te poate ajuta in acest sens!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un anumit tip de cafea neagra te poate ajuta in prevenirea aparitiei cariilor dentare, intrucat substanta activa din acea licoare contribuie direct la distrugerea bacteriilor care provoaca tartrul, potrivit cercetatorilor brazilieni.

Cafeaua neagra, consumata cu moderatie, poate sa previna deteriorarea danturii, afirma cercetatorii brazilieni de Universitatea Federala din Rio de Janeiro, care au descoperit ca boabele dintr-un anumit sortiment de cafea detin proprietati antibacteriene, potrivit dailymail.co.uk.

Savantii brazilieni au testat un set de dinti de lapte – extrasi de la diversi pacienti minori – cuajutorul unui extract de Coffea canephora, un sortiment folosit la fabricarea a circa 30% din totalul productiei mondiale de cafea.

Ei au remarcat astfel ca substanta activa din cafeaua neagra distruge pelicula bacteriana care determina aparitia tartrului dentar – una dintre cauzele majore de degradare a dintilor.

Cercetatorii banuiesc ca antioxidantii de tip polifenol care exista in cafea sunt probabil responsabili pentru acest efect, insa este nevoie de o serie de studii suplimentare pentru a confirma aceasta legatura directa.

Substanta activa ar putea fi extrasa din boabele de cafea si ar putea fi utilizata pentru a produce apa de gura si pasta de dinti.

Cercetatorii avertizeaza, de asemenea, in legatura cu faptul ca aceasta bautura, atunci cand este consumata in exces, poate avea efecte negative asupra danturii.

Studiul a fost coordonat de profesorul Andrea Antonio si a fost publicat in revista Letters in Applied Microbiology.

Un studiu separat a relevat faptul ca un efect similar a fost generat de substanta activa din frunzele de hamei folosite la fabricarea berii.

Sursa: mediafax.ro