Cap Limpede

Dezvoltare Personala

UIMITOR! Poti deveni un copac dupa ce mori! Afla cum este posibil acest lucru

Dupa cum stiti cu totii, moartea poate fi unul dintre cele mai terifiante lucruri. Este demonstrat de incercarile noastre constante de a explica fenomenul. Cei mai multi speram ca vom trai precum un spirit sau ca ne vom reincarna. Dar cum te-ai simti daca ai sti ca trupul tau ar putea hrani un copac dupa moarte? Dovada ca acest lucru este posibil este facuta de aceasta bula ingropata. 

Anna Citelli si Raoul Bretzel, doi designeri italieni, au creat acest concept numit capsula Mundi. Este un recipient cu o forma ciudata de ou realizat cu materiale moderne – plastic cu amidon – in care cadavrul este pus in pozitie fetala. Un copac, sau samanta, este plantat peste „oul” care apoi este alimentat si hranit de catre organismul de sub el. Arborele este ales atunci cand persoana este in viata. Astfel, un cimitir nu va mai fi plin de pietre funerare si va deveni o padure sacra, potrivit Organichealth.

 

„Capsula Mundi salveaza viata unui copac si isi propune sa planteze inca una. Prin plantarea diferitelor tipuri de arbori unul langa altul se creaza o padure. Un loc in care copiii vor putea afla totul despre copaci. Este, totodata, un loc perfect pentru o plimbare frumoasa si o amintire a celor dragi.”, se arata pe site-ul lor.

copac

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-79301").on("click", function(){ $(".com-click-id-79301").show(); $(".disqus-thread-79301").show(); $(".com-but-79301").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});