Acasă World UE si SUA se bat pe vaccinul anti-coronavirus. UE ofera 80 milioane...

UE si SUA se bat pe vaccinul anti-coronavirus. UE ofera 80 milioane de euro pentru ca vaccinul sa apartina Europei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Comisia Europeana a oferit luni un sprijin financiar de pana la 80 milioane de euro companiei CureVac din Tuebingen, Germania, care dezvolta vaccinuri inalt inovative, pentru a accelera dezvoltarea si producerea unui vaccin impotriva coronavirusului in Europa, informeaza executivul european, citat de Agerpres.

Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si comisarul pentru inovatie, cercetare, cultura, educatie si tineret, Mariya Gabriel, au discutat cu conducerea CureVac prin videoconferinta, la care a participat si vicepresedintele Bancii Europene de Investitii (BEI), Ambroise Fayolle.

Sprijinul financiar ar fi oferit in forma unei garantii UE la un imprumut BEI aflat in evaluare de o suma identica, in cadrul InnovFin, Facilitatea de finantare in domeniul bolilor infectioase, prin programul-cadrul Orizont 2020.

Compania CureVac este vizata si de Donald Trump. Reprezentanti ai guvernului german au confirmat, duminica, pentru Welt am Sonntag ca Donald Trump incearca sa atraga, cu importante resurse financiare, cercetatori germani care lucreaza la un potential vaccin impotriva noului coronavirus si sa obtina astfel exclusivitatea pentru tara sa.

Trump face tot posibilul pentru a obtine un vaccin pentru Statele Unite. „Dar numai pentru SUA”, subliniaza oficialii guvernului german.

Creata in 2000, CureVac se prezinta drept o companie specializata in „dezvoltarea de terapii impotriva cancerului, terapii pe baza de anticorpi, tratamentul bolilor rare si vaccinuri profilactice”.

Laboratorul lucreaza in prezent cu Institutul Paul-Ehrlich, specializat in dezvoltarea de vaccinuri si in subordinea ministerului german al Sanatatii, pentru producerea unui vaccin impotriva Covid-19.