Acasă Politic UDMR in locul PNL la GUVERN? Maghiarii vor postul de vicepremier si...

UDMR in locul PNL la GUVERN? Maghiarii vor postul de vicepremier si doua ministere

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Maghiarii ar putea prelua locul lasat liber dupa decizia PNL de a parasi Guvernul, potrivit unor surse citate de Mediafax. Astfel, negocierile pentru sustinerea în Parlament a noului Guvern USD de catre UDMR sunt în desfasurare, Uniunea urmând sa primeasca un post de vicepremier si doua portofolii, au declarat surse apropiate discutiilor.

Presedintele UDMR, Hunor Kelemen, ar urma sa ocupe functia de viceprim-ministru si, concomitent, portofoliul de ministru al Culturii, pe care l-a mai detinut.

In ceea ce priveste cel de-al doilea portofoliu, negocierile privesc faptul ca UDMR sa preia fie Ministerul Sanatatii, caz in care ministru ar urma sa fie Cseke Attila, care a mai detinut acest fotoliu, fie Ministerul Mediului, caz in care ministru ar urma sa fie Attila Korodi, care a mai detinut si el acest fotoliu.

In cel de-al doilea caz, actualul ministrul PSD al Mediului, Rovana Plumb, ar urma sa preia Ministerul Muncii, detinut in prezent de ministrul liberal Mariana Campeanu.

In discutiile cu UDMR, PSD a propus Uniunii sa preia portofoliul Comunicatiilor, dar UDMR a refuzat, au aratat aceleasi surse.

Pe de alta parte, portofoliul Comunicatiilor, ce urmeaza a fi vacantat prin plecarea ministrului Dan Nica la Parlamentul European, ar putea fi preluat de social-democratul Sebastian Ghita.

In viitorul Cabinet, PC ar urma sa detina un post de vicepremier, ce va fi ocupat de presedintele formatiunii, Daniel Constantin, care va detine si portofoliul Agriculturii.

PC ar urma sa mai preia postul de ministru delegat pentru Ape, detinut acum de ministrul liberal Lucia Varga, au mai aratat sursele citate.