Acasă World Ucraina se pregateste de razboi cu Romania!

Ucraina se pregateste de razboi cu Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un anunt socant, preluat de agentiile de presa internationale, arata ca Ucraina se pregateste de razboi cu Romania, desi este sub asediul Rusiei. Agentia de presa rusa TASS, citata de agerpres.ro spune ce Ucraina a infiintat in Bucovina o noua brigada pentru apararea in fata unor posibile pretentii ale Romaniei asupra acestei regiuni’, au anuntat luni, la Ivano-Frankivsk, seful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ ‘Zapad’, colonelul Viktor Kevljuk, precum si viitorul comandant al brigazii, colonelul Vasyl Zubanych.

“Ministrul apararii al Ucrainei a luat decizia de forma o noua brigada montana de asalt cu numarul 10. Locul de cartiruire al brigazii va fi Kolomyia (Colomeea). Avem sarcina de a vedea ce a ramas acolo din obiectivele militare, de a desfasura actiuni de reconstructie si reutilare a cazarmilor. Dupa aceasta, vom fi gata sa angajam pe baza de contract in jur de o mie de voluntari”, a declarat Kevljuk, citat, potrivit TASS, de o publicatie locala.

„Obiectivul principal al brigazii este apararea in fata unor ipotetice pretentii teritoriale asupra Bucovinei din partea Romaniei”, a declarat colonelul ucrainean. Acesta a declarat, de asemenea, ca exista inca un teritoriu unde ar putea fi nevoie de combatanti care ‘sa stie sa lupte foarte bine in munti — Crimeea’.

Este planificat ca formarea unitatii militare sa se incheie pana la 30 octombrie.

Potrivit TASS, in ultimii ani Bucurestiul a accelerat procesul de obtinere, in baza unei proceduri simplificate, a cetateniei romane de catre locuitori din nordul Bucovinei, aflata astazi in componenta Ucrainei. Spre frontierele estice catre portul Constanta de la Marea Neagra ‘experti au reperat in repetate randuri desfasurari de tehnica militara si soldati ai armatei romane’, mai scrie agentia de presa rusa oficiala.

Reactia MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a demarat verificari in cazul unor informatii vehiculate, luni, in presa conform carora in Bucovina ar fi fost infiintata brigada 128 vanatori de munte, in cadrul armatei ucrainene, cu misiunea „de aparare in fata unor posibile pretentii ale Romaniei asupra acestei regiuni”.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a demarat verificari in cazul unor informatii vehiculate, luni, in presa conform carora in Bucovina ar fi fost infiintata brigada 128 vanatori de munte, in cadrul armatei ucrainene, cu misiunea „de aparare in fata unor posibile pretentii ale Romaniei asupra acestei regiuni”.

In aceeasi zi, MAE a instructat Ambasada Romaniei la Kiev si Consulatul general al Romaniei la Cernauti sa verifice autenticitatea informatiilor vehiculate in spatiul mediatic.

Marti, reprezentanti ai conducerii MAE au avut o intrevedere cu ambasadorul Ucrainei la Bucuresti.

„A fost transmisa dorinta partii romane de a obtine, in cel mai scurt timp posibil, de la partea ucraineana informatii complete si verificate privind veridicitatea celor circulate in mass-media pe aceasta tema. S-a exprimat speranta ferma ca statul ucrainean nu a intreprins o astfel de masura, in conditiile in care, prin atitudinea si actiunile sale, Romania sustine neconditionat independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, oficialii ucraineni exprimand in mod repetat aprecierea statului vecin pentru pozitiile constante si ferme ale Romaniei. S-a convenit sa se ramana in dialog, pentru clarificarea acestor informatii”, se arata intr-un comunicat al MAE transmis miercuri AGERPRES.