Acasă World Deputat ucrainean: Putem avea BOMBA NUCLEARA in 3 pana la 6 luni

Deputat ucrainean: Putem avea BOMBA NUCLEARA in 3 pana la 6 luni

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ca raspuns la actiunile Rusiei in Crimeea, Ucraina poate redobandi statutul de stat nuclear si sa se inarmeze cu focoase nucleare in 3 pana la 6 luni. Amenintarea este momentan neoficiala, fiind pronuntata de un deputat al Parlamentului de la Kiev (Rada Suprema) din partea partidului nationalist ” Svoboda”, potrivit Lenta.RU.

„Rusia nu poate sa castige in aceasta situatie. Este o incalcare a tuturor normelor si garantiilor internationale – a declarat Mihail Golovko, deputatul din partea partudului Svoboda. In cazul in care acordurile actuale sunt incalcate (integritatea Ucrainei n.r.), ne rezervam dreptul de a redobandi statutul de tara nucleara. Vom deveni din nou tara nuclear si atunci o sa vedeti ca vom comunica altfel (cu Rusia n.r.).”, spune deputatul.

Potrivit lui Golovko, Ucraina are tehnologia necesara pentru a recrea armele nucleare pe care le poate obtine in trei pana la sase luni.

Evenimentele din Crimeea au fost descrise de deputat drept o ” interventie militara fatisa a Rusiei.”

Nationalistii ucraineni au cerut in mod repetat redarea statului de tara nucleara pentru Ucraina.

In 2009, pe fondul inrautatirii relatiilor cu Rusia, in mandatul lui Viktor Iuscenko, nationalistii au cerut urgent repunerea in functiune a 15-20 rachete nucleare tactice (cu uraniu si plutoniu ) cu raza medie de actiune. Cererea era motivata de o posibila agresiune militara din partea Rusiei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos