Rada Suprema a Ucrainei a adoptat Declaratia cu privire la lupta pentru eliberarea Ucrainei. De asemenea, deputatii ucraineni au elaborat un set de legi privind  „teritoriile ocupate” si restabilirea statutului de stat nuclear al Ucrainei.

Deputatul Oleg Lyashko a declarat, citat de publicatia Obozrevately, ca in Rada se afla in curs de elaborare un pachet de legi care vizeaza, printre altele: incetarea relatiilor diplomatice cu Rusia, introducerea regimului de vize cu Rusia, nationalizarea proprietatii ruse din Ucraina si declararea Crimeei drept teritoriu ocupat de un stat vecin.

Alte proiecte de legi prevad aderarea Ucrainei la NATO si UE, restaurarea statutul de tara nucleara a Ucrainei, propunerea privind excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU si stabilirea costului de tranzit al gazului rusesc prin Ucraina la o valoare de 500 dolari pe mia de metri cubi.

Loading...

Nu in ultimul rand, pe ordinea de zi a Radei Supreme de la Kiev va fi supusa atentiei si legea privind interdictia difuzarii posturilor TV rusesti pe teritoriul Ucrainei precum si declararea mobilizarii totale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your name here
Please enter your comment!