Acasă Stirile zilei UCRAINA atacata cu RACHETE dinspre RUSIA! INREGISTRARE VIDEO

UCRAINA atacata cu RACHETE dinspre RUSIA! INREGISTRARE VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dmitri Tliustaghelov, un localnic din satul rus Gukovo a filmat in apropierea frontierei dintre Rusia si Ucraina un tir cu rachete din lansatoare BM-21 Grad asupra teritoriului Ucrainei.

El a postat aceasta inregistrare video pe pagina sa din reteaua rusa de socializare „VKontakte”, confirmand astfel acuzatiile autoritatilor de la Kiev ca Rusia lanseaza atacuri impotriva obiectivelor ucrainene in Est.

Ulterior, aceasta inregistrare video cu tot pagina a fost eliminata de pe Internet, dar ea a fost copiata de activisti ucraineni care au multiplicat-o si postat-o pe mai multe site-uri.

In imagini se vede clar ca tiruri de rachete Grad sunt efectuate de pe teritoriul rus asupra pozitiilor fortelor militare ucrainene angajate in operatiunea speciala impotriva insurgentilor prorusi inarmati.

Analizand aceasta inregistrare, experti militari ucraineni au confruntat imaginile cu o harta a zonei si lucrurile s-au clarificat – stabilindu-se unde s-a aflat autorul inregistrarii video, locul de amplasare a bateriilor Grad si directia tirurilor.

Oficiali ai Consiliului de Securitate Nationala si Aparare al Ucrainei declara ca fortele armatei ucrainene sunt frecvent tinta unor atacuri de pe teritoriul rus, relateaza, la randul sau, agentia de presa Interfax-Ukraina.

„Situatia la frontiera in zona operatiunii speciale ramane dificila, in mod permanent sunt utilizate sisteme de rachete Grad, artileria grea si mortiere. Tiruri asupra pozitiilor granicerilor ucraineni si trupelor guvernamentale sunt efectuate de pe teritoriul Federatiei Ruse”, a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului, Andrei Lasenko, intr-o conferinta de presa, joi, la Kiev.

Pozitiile militarilor ucraineni sunt, in special, atacate dinspre localitatea rusa Kuibasevo, din apropierea granitei comune, a indicat el.

Sursa: rtv.net