Sutele de mii de romani iesiti in strada pentru a protesta fata de ordonantele Guvernului Grindeanu au primit un raspuns dur din partea unei tinere angajate la cabinetul deputatului PSD, Ilie Toma. Alisa Bencau a revoltat o comunitate intreaga prin mesajele jignitoare adresate celor care au iesit in strada, pentru a protesta impotriva Guvernului Romaniei: „Batausi. Huligani. Drogati. Razvratiti. Anti-sistem”, i-a catalogat tanara consiliera pe a protestatari. „Am o greata de dau in hepatita. V-as teleporta pe toti in India” a fost un alt mesaj al acesteia.

Alisa Bencau a relatat, pe blogul sau si pe grupul pe care il administreaza pe Facebook doua comentarii care au starnit numeroase reactii, potrivit Adevarul.

„Aseara, intr-o tara democrata, in Hunedoara, mi-am pus gluga in cap si am trecut pe langa cu stomacul strans. Multi ma cunosteau si stiu ca sunt pesedista. Pesedista, adica majoritara. Totusi, am lasat capul in jos si am trecut cu frica inspre masina. Catelul meu era in masina, am lasat capul in jos si m-am grabit sa il iau in brate, pentru ca ii era frica de hauieli. Mi-a trecut prin cap ca, daca imi cunoaste cineva masina, imi trage o cheie. Strigau toti: „Muriti in chinuri, comunistilor!” Asta e statul de drept. Asta e democratia. Doamne fereste!”, a scris consiliera parlamentarului Ilie Toma, Alisa Bencau, pe grupul Societatea Civila Hunedoara, la scurt timp dupa incheierea mitingului din Hunedoara, la care au participat circa 300 de oameni.

„Langa protestatari, am fi vrut sa-i vedem si pe cei care sarbatoreau victoria ciumei rosii, dar nu s-au vazut ca nu e aprins iluminatul. Oare cum se simt acum?”, i-a raspuns unul dintre hunedoreni. Consiliera a avut o reactie pe masura: „Scarbiti de ciumele de voi. Asa ne simtim(…). „Am o greata de dau in hepatita. V-as teleporta pe toti in India”, le-a transmis tanara protestatarilor.

Alisa Bencau a sters apoi postarea, dar a continuat mesajele jignitoare pe blogul sau. „Batausi. Huligani. Drogati. Razvratiti. Anti-sistem. Fara ocupatie. Anarhisti, le-as spune. Liberalisti, isi spun. Nu generalizez si nu spun ca toti care hauie pe strazi de vreo luna sunt la fel. astia sunt cei pe care ii cunosc eu. O buna parte se drogheaza la greu, deci incalca constant legea de ani de zile. Nu suporta politia si legile. Dar ce conteaza? Ei vor puscariasii in puscarie. O alta categorie sunt aia care blestema orice le iese in cale si nu e asemeni lor. Dar ce conteaza, ei apara statul de drept. Altii sunt de-a dreptul plictisiti. Nu au o zi lucrata si nici facultatea nu le-a placut, dar ce conteaza, sunt tineri liberi si frumosi. Au iesit. De ce? Sa stea puscariasii in inchisori.”, a scris pe blogul personal, Alisa Bencau.

Ulterior, tanara consiliera a sters mesajele si a declarat, potrivit ziarului local glasul-hd.ro, ca regreta cele afirmate si ca nu facea referire la toti protestatarii.