Tulcea a primit titlul „Orasul Reciclarii”, in urma competitiei organizate de compania Eco-Rom Ambalaje, avand cel mai performant sistem de colectare selectiva, au anuntat organizatorii.

Competitia „Orasul Reciclarii” a fost organizata de compania de colectare selectiva si reciclare Eco-Rom Ambalaje, in perioada 1 septembrie 2012 – 28 februarie 2013. La finalul celor sase luni de concurs, Tulcea a obtinut cel mai mare punctaj la evaluarea finala, au aratat organizatorii, intr-un comunicat de presa.

Premiul a fost decernat de ministrul Mediului, Rovana Plumb, in cadrul galei care a avut loc joi seara.

Odata cu obtinerea titlului de „Orasul Reciclarii”, Tulcea a castigat si marele premiu: amenajarea unei zone de picnic conform prevederilor din Legea Picnicului. Locul de picnic va fi realizat dupa proiectul,”Pallet Picnic Park”, desemnat cel mai eco-creativ proiect in cadrul competitiei Eco-Rom Ambalaje „Picnic Design 2012”. Acest spatiu inedit, realizat in totalitate din module de paleti din lemn, va fi amenajat in Tulcea pana la finalul anului 2013.

In competitia colectarii deseurilor de ambalaje, fiecare oras participant a fost performant la cel putin unul dintre cele trei criterii de evaluare: calitatea serviciului de colectare separata, cantitatile de deseuri de ambalaje colectate, implicarea in proiect si comunicarea acestuia catre populatie.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.