Acasă Life Tu la ce ora iti bei CAFEAUA? Vezi care este momentul ideal...

Tu la ce ora iti bei CAFEAUA? Vezi care este momentul ideal al zilei pentru CAFEA, potrivit specialistilor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Specialistii au descoperit momentul ideal pentru cafea, astfel ca aceasta licoare actioneaza cel mai eficient daca este bauta intre 9.30 si 11.30 dimineata, deoarece ceasul biologic este receptiv la efectul cafeinei la cateva ore de la trezire.

Explicatia este legata de nivelul hormonului cortizon, care, dupa ce atinge apogeul intre ora 8.00 si 9.00 dimineata, incepe usor sa scada spre sfarsitul diminetii, informeaza dailymail.co.uk.

In cazul in care cafeaua este bauta la primele ore ale diminetii, cand nivelul de cortizon este mare, cafeina interactioneaza cu acest hormon, iar organismul dezvolta rezistenta la cafeina, care nu isi va mai face efectul.

Neurologul Steven Miller a aratat ca oamenii care beau cafea atunci cand nivelurile de cortizon sunt crescute – intre ora 8.00 si 9.00 dimineata – dezvolta toleranta la cafeina, datorita careia vor simti nevoia sa creasca doza.

Prin urmare, oamenii beneficiaza cel mai mult de pe urma cafeinei dupa ce nivelul de cortizon incepe sa scada, cafeaua stimuland producerea de cortizon, iar faptul ca nu interactioneaza cu nivelurile crescute ale hormonului impiedica organismul sa dezvolte toleranta la cafeina.

Nivelurile de cortizon mai cresc la pranz si intre ora 5.30 si 6.30 dupa-amiaza, ceea ce inseamna ca oamenii nu ar trebui sa bea cafea in aceste intervale.

Sursa: mediafax.ro