Trupele speciale ale Bundeswehr-ului ( KSK ) si unitatea de interventie a politiei germane –  GSG9 – au fost puse in stare de alerta, potrivit Bild, care precizeaza ca autoritatile de la Berlin au in vedere optiunea declansarii unei operatiuni speciale pentru eliberarea ostaticilor din orasul ucrainean Slaviansk.

Potrivit ziarului, rebelii rusi detin ostatici patru cetateni germani, care erau parte din misiunea OSCE capturata de insurgenti.

Publicatia noteaza ca negocierile cu primarul autoproclamat Vyacheslav Ponomarev, un barbat de 42 de ani ” cu doi dinti de aur ” au esuat. Imediat dupa aceasta, trupele speciale germane au intrat in stare de alerta maxima. Potrivit publicatiei, starea de alerta nu dovedeste planificarea unei operatiuni, dar este totusi un semn ca aceasta ar putea fi pregatita.

Bild sustine ca fortele speciale germane ar putea ajunge in cateva ore in estul Ucrainei, unde sa inceapa operatiunea de eliberare a ostaticilor. Nemtii spun ca serviciile de securitate ucrainene nu sunt in stare sa efectueze in mod independent o operatiune de acest gen. Bild a citat un „oficial de rang inalt” anonim care a declarat ca soldatii din Ucraina refuza sa traga in compatriotii sai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.