Trupele ruse nu au incalcat granita cu Ucraina in cadrul manevrelor din aceasta saptamana, dar armata ucraineana este pregatita sa respinga orice agresiune, a declarat vineri ministrul ucrainean al apararii, Mihailo Koval, citat de agentiile de presa Interfax-Ukraina si Reuters.

„Fortele armatei ucrainene sunt gata sa respinga orice agresiune, dar trupele ruse nu au incalcat frontiera cu Ucraina. Au fost unele aplicatii ieri (joi) in apropiere de frontiera, noi am luat insa unele masuri de raspuns”, a spus Koval.

In timpul manevrelor, trupele ruse s-au apropiat in coloana pana la o distanta de 1 km de granita si au fost efectuate zboruri ale aviatiei ruse in zona, a indicat ministrul ucrainean al apararii.

In acelasi timp, ambasadorul Ucrainei la ONU, Iuri Sergheev, a declarat vineri ca pentru noile aplicatii Rusia a concentrat la granita sa cu Ucraina in jur de 200 de blindate, artilerie si lansatoare de rachete Grad.

‘Din directia sud-est, am observat o concentrare importanta de artilerie, tancuri si trupe din cadrul districtelor militare Centru si Nord, precum si lansatoare de tipul Grad, care au fost utilizate in Cecenia’, a declarat diplomatul ucrainean pentru postul de radio Vocea Americii.

La 24 aprilie, potrivit agentiei de presa Unian, dupa asaltul trupelor ucrainene asupra orasului Slaviansk, unul din fiefurile militantilor prorusi din estul Ucrainei, presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca ‘actiunile autoritatilor de la Kiev impotriva propriului popor nu vor ramane fara consecinte, in special in planul relatiilor interguvernamentale’ intre Rusia si Ucraina. Ulterior, ministrul rus al apararii Serghei Soigu a anuntat lansarea unor noi manevre militare la frontiera ruso-ucraineana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.