Acasă Timp liber Auto TRUCURILE prin care cazi in CAPCANA SAMSARILOR cand iti cumperi masina folosita!...

TRUCURILE prin care cazi in CAPCANA SAMSARILOR cand iti cumperi masina folosita! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cand doresti sa cumperi o masina poti fi prada usoara si sa cazi in capcana samsarilor, acestia avand puse la punct cele mai bune trucuri pentru clientii creduli. Probabil te vei intreba ce inseamna samsar, un cuvant folosit in special pentru tranzactiile de masini second-hand.

Conform DEX-ului , samsarul este o persoana care intermediaza afaceri de vanzare-cumparare, o persoana care face din orice lucru obiect de negot. Definitia furnizata de DEX contureaza cel mai bine fenomenul infractional al curentului „samsar auto” – o persoana care face din orice lucru obiect de negot.

Din neferice pentru cei de buna credinta, s-au pus bazele unei adevarate „industrii” care are ca scop inselaciunea, fapta pedepsita de catre codul penal cu inchisoarea. Pentru a atinge obiectivul, adica vanzarea masinii, samsarii apeleaza la tot felul de artificii comerciale.

Una din cele mai grave situatii este cea a existentei masinilor aduse din Germania si „fabricate” la noi in tara. Sa explicam: se cumpara din Germania doua masini facute zob – una frontal, iar cealalta in partea din spate – pentru niste sume derizorii. Se aduc in Romania, unde incepe „operatia de transplant”. Din cele doua masini va lua nastere o noua masina. Partile bune, adica fata si spatele rezultate din cele doua epave sunt sudate, rezultand o noua masina. Rezultatul se cosmetizeaza, kilometrajul este dat inapoi, partile electrice si electronice sunt facute sa functioneze, iar la final vehiculul arata impecabil, astfel incat inselaciunea poate fi descoperita doar intr-un service.

Mai exista si masini care „imprumuta” diverse piese din dezmembrari. Sunt aduse masini cu defectiuni, iar pentru a remedia, temporar, situatia, masina este reparata cu piese de la dezmembrari. Este de la sine inteles ca reparatia tine exact pana dupaincheierea actelor de vanzare cumparare.

Pe langa acest aspect, al „fabricarii” masinii, mai exista si varianta povestilor in care samsarii inventeaza lucruri cum ca masina a fost detinuta de o batranica, de un doctor etc. si a fost tinuta in garaj. Aceste scenarii au ca scop justificarea kilometrajului redus comparativ cu varsta masinii si a starii impecabile in care se afla masina, iar cei creduli vor accepta povestea si masina va fi vanduta. Daca sunteti in cautarea unei masini second-hand si gasiti una care aparent nu are nici o problema, este bine sa va ganditi de doua ori. In cazul in care vanzatorul accepta testarea masinii, incercati sa nu mergeti la service-urile din jurul targului. Cautati unul cat mai departe, dar mai ales unul care stiti cu siguranta ca nu este partinitor.

Din pacate, cele mai multe masini vandute de samsari pot fi regasite in anunturile din targurile virtuale, si anume site-urile de anunturi. Din aceasta cauza, autopro.ro face eforturi sustinute pentru inlaturarea si respingerea anunturilor care se dovedesc ca fac obiectul unei inselaciuni. Trebuie sa aveti in vedere ca autopro.ro nu doreste si nu poate sa se substituie institutiilor statului care ar trebui sa intervina mult mai activ in reglementarea acestei piete. Dar, prin parteneriatele incheiate cu furnizorii de servicii din aceasta industrie, dorim sa aducem un element de normalitate intr-o zona cu risc ridicat de fraudare a cumparatorului.

Sursa: autopro.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos