Acasă Stirile zilei Tribunalul Bucureşti: Nuţu Cămătaru rămâne în detenţie

Tribunalul Bucureşti: Nuţu Cămătaru rămâne în detenţie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru, rămâne în detenţie, după ce Tribunalul Bucureşti i-a respins cererea de punere în libertate pe motiv că a executat în detenţie o perioadă mai mare de şase ani, pedeapsa primită la ultima condamnare, solicitare cu care procurorul a fost de acord.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Nuţu Cămătaru s-a predat în 14 mai, la arestul Poliţiei Capitalei, după ce în 11 mai fusese condamnat la şase ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost judecat alături de fratele lui, Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, de rude şi de apropiaţi, pentru fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane.

În aceeaşi zi, avocatul lui Nuţu Cămătaru a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie la executare, cerând ca acesta să fie pus în libertate întrucât a executat deja mai bine de şase ani de închisoare.

Tribunalul Bucureşti a judecat contestaţia la executare, magistraţii respingând cererea lui Nuţu Cămătaru.

Procurorul prezent la şedinţă a admis faptul că Ion Balint a executat în regim de detenţie o perioadă de mai mare de şase ani, context în care a arătat că solicitarea acestuia este admisibilă şi că poate fi eliberat din penitenciar.

Avocatul lui Nuţu Cămătaru a arătat instanţei că acesta a executat o perioadă similară sau chiar mai mare decât pedeapsa aplicată recent, definitiv, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, astfel că nu se mai impune menţinerea lui în stare de detenţie.

În ultimul cuvânt, Ion Balint le-a spus judecătorilor că nu este supărat pe poliţişti şi nici pe judecătorii care l-au condamnat şi că este momentul ca el să fie lăsat în libertate pentru a se întoarce la copilul său minor, care creşte singur ca urmare a faptului că şi soţia sa este încarcerată.