Un studiu realizat de CEDCD arata ca trei sferturi dintre parintii copiilor cu dizabilitati sunt nemultumiti de calitatea sistemului de educatie oferit copiilor cu dizabilitati, potrivit mediafax.ro.

Conform cercetarii realizate de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD), 74,2 la suta dintre respondenti considera ca accesul copiilor cu dizabilitati in invatamantul de masa nu este asigurat, in sensul in care acestia nu sunt primiti in unitatile de invatamant, se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei.

Dintre persoanele chestionate, 78,7 la suta considera ca programa de educatie nu este adecvata nevoilor copiilor cu dizabilitati, iar 66,5 la suta spun ca nu au beneficiat si nu auzit de existenta cadrului didactic de sprijin sau a cadrului didactic itinerant.

Potrivit aceluiasi studiu, 66,5 la suta dintre respondenti au declarat ca nu au beneficiat de serviciile unui psiholog in cadrul unitatilor de invatamant, iar 73,8 la suta dintre acestia sustin ca nu au intalnit niciodata o clasa sau grupa de copii cu dizabilitati integrata intr-o scoala de masa.

In acest context, releva cercetarea, 75,6 de procente declara „categoric” ca nu sunt multumiti de calitatea sistemului de educatie oferit copiilor cu dizabilitati.

Cercetarea realizata de CEDCD a fost efectuata pe un numar de 921de persoane chestionate si a urmarit identificarea nivelului de calitate si de adaptare al sistemului de educatie la nevoile copiilor cu dizabilitati din Romania, din perspectiva gradului de satisfactie al beneficiarilor indirecti, respectiv, parintii copiilor cu dizabilitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.