Acasă Stirile zilei Trei MOTIVE din cauza carora ar putea izbucni AL TREILEA RAZBOI MONDIAL...

Trei MOTIVE din cauza carora ar putea izbucni AL TREILEA RAZBOI MONDIAL in 2014!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Al Treilea Razboi Mondial ar putea izbucni din cauza a trei motive simple: agresivitatea Rusiei, disputele din Marea Chinei si tensiunile din Orientul Mijlociu, potrivit analistilor geopolitici.

Intr-un articol publicat pe site-ul american Atlantic, editorialistul Roger Cohen de la „The New York Times“ considera ca tensiunile din Ucraina, razboiul din Siria si disputele teritoriale din Marea Chinei de Est sunt factori care ar putea declansa un Al Treilea Razboi Mondial. Mai multi analisti tind sa-i dea dreptate.

Analistul Gérard-François Dumont, profesor la Sorbona, sustine ca scenariul unui Al Treilea Razboi Mondial nu este imposibil, dar ar trebui ca mai multe ipoteze sa se adevereasca.

Prima ar fi extinderea unui conflict local. Actualul conflict din Gaza este unul de spatiu mic, dar cu toate acestea are o rezonanta puternica in mass-media si in geopolitica la nivel mondial si asta datorita faptului ca cele doua parti beligerante au o diaspora importanta raspandita in toate colturile lumii.

In cazul in care actiunile de izolare a acestui conflict nu sunt realizate cu succes, raspandirea sa poate avea loc, mai ales pe fundalul fragilizarii unor state altadata influente in zona cum ar fi Egipt, Siria, Irak.

Intr-o alta regiune a lumii, tensiunile existente reprezinta o amenintare pentru un posibil conflict global: Taiwan . Atata timp cat insula este independenta de China, Statele Unite pastreaza controlul asupra Pacificului.
Pierre Verluise profesor si el la Sorbona, preda geografia politica, spune ca „dupa doua Razboaie Mondiale, nu este nevoie sa fii un geniu sa stii ca intr-o zi va fi un Al Treilea Razboi Mondial. Sunt analisti care spun ca „Al Treilea Razboi Mondial“, a avut deja loc, referindu-se la „Razboiul Rece“ din 1947-1990. Acesta intruneste multe dintre caracteristicile unui Razboi Mondial, iar acum asteptam un „Al Patrulea Razboi Mondial“, sutin unii geopoliticieni.

Sursa: adevarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos