Prima tranzacte mare a anului cu „active” de Internet are ca autor cea mai mare retea de socializare din lume, Facebook, care a anuntat preluarea, cu 16 miliarde dolari, a aplicatiei de mesagerie instant WhatsApp, lansata in 2009.

Facebook va plati 4 miliarde cash si 12 miliarde dolari in actiuni. Pe langa cele 16 miliarde dolari, fondatorii si angajatii WhatsApp vor primi actiuni in valoare de trei miliarde dolari.

In prezent, WhatsApp are 450 milioane de utilizatori si aproximativ 50 de angajati.

Aplicatia WhatsApp permite trimiterea gratuita de mesaje, poze si mici fisiere audio-video pe internet intre diversi utillizatori. Se pare ca Facebook a fost atrasa de numarul in crestere sustinuta de utilizatori, ajuns acum la 450 de milioane.

Comunicatul care anunta tranzactia spune spune ca WhatsApp este „incredibil de valoroasa”. Suma de achizitie este uriasa, mai ales ca cea mai mare peluare fusese cea a Instagram, cumparata cu un miliard de dolari in 2012.

Jan Koum, fondator al WhatsApp va intra in board-ul Facebook, insa aplicatia de mesagerie va fi gestionata ca divizie independenta.

Facebook a mentionat ca la stabilirea valorii WhatsApp s-a tinut cont de numarul mare de utilizatori, nu de indicatori financiari.

Actiunile Facebook au scazut cu 5% dupa anuntul achizitiei. Mark Zuckerberg spune ca WhatsApp si Facebook Messenger se completeaza reciproc fiindca mesagerie interna este pentru a vorbi cu prietenii de pe Facebook, in timp ce WhatsApp iti va permit sa conversezi cu toate contactele de pe e-mail si de pe agenda telefonului.

WhatsApp a fost fondata in 2009, iar in 2011, fondul de investitii Sequoia Capital a fost singurul care a investit 8 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.