Acasă Stirile zilei Transnistra s-a saturat de asa-zisa INDEPENDENTA. Vrea sa ADERE la Rusia

Transnistra s-a saturat de asa-zisa INDEPENDENTA. Vrea sa ADERE la Rusia

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sovietul Suprem din Transnistria a adoptat in unanimitate pentru formularea unei cereri catre Rusia, prin care sa solicite presedintelui Vladimir Putin si Dumei de Stat sa recunoasca independenta Transnistriei si sa permita acestui teritoriu sa intre in Federatia Rusa, scrie agentia ITAR-TASS.

„In conformitate cu normele universal recunoscute ale dreptului international , dreptul popoarelor la autodeterminare ar trebui sa fie la baza deciziilor politice, iar fiecare stat este obligat sa respecte acest drept”, se arata in textul adoptat de Sovietul Suprem din Transnistria.

Asa cum statalitatea Transnistriei nu a fost recunoscuta de nimeni, nici o eventuala alipire de Rusia nu va fi recunoscuta de comunitatea internationala.

La un referendum organizat in 2006 si nerecunoscut de comunitatea internationala, 97,2% dintre locuitorii republicii separatiste au votat pentru declararea independentei si alipirea la Rusia.

O delegatie a Sovietului Suprem urmeaza sa mearga la Moscova, pentru a-i transmite presedintelui Dumei de Stat ruse solicitarea de recunoastere a independentei regiunii transnistrene.

Presedintele Romaniei Traian Basescu a declarat ca rezolvarea conflictului din Transnistria este o prioritate pentru Occident. Ministerul Afacerilor Externe din Romania si-a exprimat la randul sau ingrijorare privind votul Sovietului Suprem de la Tiraspol.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos