Presedintele Traian Basescu a declarat ca afirmatia privind bugetul de stat ar suporta anual 7 milioane euro costurile pentru aeronova TAROM Airbus A-130 inchiriata pentru deplasarile externe ale sefului statului, este o minciuna.

“Mi s-a parut atat de necinstit faptul ca se spunea public: «cheltuim sapte milioane de euro pe an ca sa mearga presedintele cu el», cam acesta a fost mesajul. Pai, asta e o minciuna, avionul acela, atat costa intretinerea lui indiferent ce faci cu el. (…) Acel avion, in lipsa deciziei de a fi vandut, statea in hangar cu aceste costuri. Faptul ca atunci cand aveam deplasari il inchiria Presedintia ii mai aducea un ban, altfel costurile tot erau pentru acel avion”, a spus presedintele.

El a subliniat ca “este nepermis” pentru presedintele Romaniei ca in timp ce este intr-o vizita externa sa nu se poata deplasa rapid in tara atunci cand este un dezastru natural sau alt eveniment deosebit pentru care trebuie sa semneze instituirea starii de urgenta.

De asemenea, el a aratat ca pe aeronava A-130 de la TAROM erau instalate sistemele de comunicatii speciale, care ii sunt necesare avand in vedere statutul de tara membra NATO a Romaniei si faptul ca oricand poate avea loc o criza
Via: Circul Politic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.