Presedintele Traian Basescu a declarat dupa ce a fost primit de catre Papa Benedict al XVI-lea, ca a avut o intalnire unica, fiind convins ca nu va mai trai vreodata un sentiment asemanator.

„Am avut astazi o intalnire care va ramane in sufletul meu pentru tot restul vietii. Intalnirea cu Papa Benedict al XVI-lea va ramane un eveniment nu politic, unul de suflet, in care am intalnit un om, un Papa, mai puternic decat acela cu care m-am intalnit in 2008, la Palatul Gandolfo. Am avut sentimentul ca in fata mea era un papa care nu avea decat un mesaj: «vreau sa fii bun». Un om care prin privire, prin vorba, prin inteligenta frazelor nu spunea decat ca are de comunicat pentru viitor”, a spus Traian Basescu.

Presedintele a adaugat ca el crede ca Papa i-a comunicat in primul rand ca „avem nevoie de o luma mai buna si ca avem nevoie sa fim mai buni unii cu altii”.

„Din faptul ca vizita mea nu a fost anulata am inteles respectul Papei Benedict al XVI-lea pentru poporul roman. Am inteles respectul Papei Benedict al XVI-lea pentru ecumenism. Am inteles mana intinsa crestinilor ortodocsi de crestinii catolici. Am transmis Papei Benedict al XVI-lea mesajul catolicilor si ortodocsilor din Romania. Un mesaj de solidaritate, de respect, un mesaj de intelegere”, a adaugat Basescu.

El a aspus ca a avut onoarea sa intalneasca unul din cei mai mari teologi si filosofi ai lumii de astazi.

„Si am sentimentul ca cele 47 de carti exceptionale pe care le-a scris sunt doar inceputul. Sentimentul intalnirii de astazi este ca m-am intalnit cu un papa, mai bun poate ca noi toti la un loc si gata sa ne dea din bunatatea lui pentru totdeauna”, a adaugat presedintele.

„Sa ma scuzati pentru sinceritate, dar daca nu as fi sincer, mai bine nu as vorbi. Sentimentul cu care am plecat a fost acela ca am avut o intalnire unica, care nu se va mai repeta, si care nici nu va mai putea avea vreodata un sentiment asemanator”, a continuat Traian Basescu.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.