Acasă Politic Traian Basescu, atac la FEDERATIA RUSA: Rusia este partenerul TERORISTILOR in Ucraina!

Traian Basescu, atac la FEDERATIA RUSA: Rusia este partenerul TERORISTILOR in Ucraina!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Traian Basescu a declarat Rusia este partenerul direct al teroristilor in estul Ucrainei, fiind responsabili pentru criza din Ucraina si pentru doborarea avionului Malaysia Airlines.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca Uniunea Europeana trebuia sa faca mai mult in ceea ce priveste conflictul din Ucraina, spunand ca sactiunile trebuia introduse „de multa vreme”, pentru a descuraja „lejeritatea cu care Rusia alimenteaza conflictul generat de teroristi in estul Ucrainei”.

„Care este responsabilitatea Uniunii Europene? Putea sa faca mai mult? Raspunsul meu este «da», sactiunile trebuiau introduse de multa vreme, aspre, economice, care sa descurajeze lejeritatea cu care Federatia Rusa alimenteaza conflictul generat de teroristi in estul Ucrainei”, a spus Basescu.

El a mai afirmat ca „e timpul ca Europa sa puna pe primul plan situatia cetatenilor ei, siguranta cetatenilor”.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca „din pacate, Federatia Rusa este partenerul teroristilor in aceasta operatiune legata de uciderea a 298 de persoane”.

Seful statului a mai spus, in conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca Federatia Rusa este „parte a conflictului din estul Ucrainei”.

„Cine este responsabil in analiza noastra pentru ce se intampla acolo: primii, teroristii care si acum ocupa Donentk si Lugansk si, in mod egal, respsonabilitatea apartine Federatiei Ruse, pentru ca, imi pare rau sa o spun si am responsabilitatea greutatii acestor afirmatii, Federatia Rusa a devenit un partener al acesor teroristi prin sprijin politic, sprijin cu personal calificat, sprijin cu armament de toate categoriile, inclusiv armament greu”, a spus Basescu.

„In opinia noastra, Federatia Rusa este partenerul acestor teroristi, prin actiunile pe care le inteprinde. Din pacate, Federatia Rusa este parte a conflictului, asa cum a fost parte a conflictului si a anexarii ilegale a Crimeei, acum este parte a conflictului din estul Ucrainei”, a continuat el.

Toate declaratiile presedintelui:

Situatia din Ucraina:

– Voi comunica decizii legate de largirea spectrului de sanctiuni impotriva Federatiei Ruse.

– Consiliul European convine sa extinda masurile restrictive cu scopul de a viza entitati inclusiv din Federatia Rusa care sprijina material sau financiar actiuni care ameninta integritatea Ucrainei.

– Consiliul European transmite Consiliului care se va desfasura maine sarcina de a adopta instrumentele juridice necesare si de a decide pana la sfarsitul lui iulie cu privire la o lista a persoanelor si entitatilor care urmeaza a fi vizate de masurile restrictive.

– Sunt vizati oligarhii, atat cei din anturajul lui Putin, cat si cei de origine ucraineana, care sprijina actiunile Rusiei pentru teroristii din Ucraina de Est.

– Consiliul European a solicitat BERD ca, prin decizia pe care o iau guvernatorii bancii, sa inceteze operatiunile financiare pe teritoriul Rusiei.

– De la sfarsitul lui iunie se intra in etapa a treia a sanctiunilor impotriva Rusiei, la interdictii de a se deplasa pe teritoriul Uniunii Europene. Se trece si la sanctiuni pentru companii.

Pozitia Romaniei pe tema Ucrainei:

– Ce s-a intamplat in Ucraina a fost un act terorist care a dus la uciderea a 298 de oameni.

– In opinia noastra – punctul de vedere al Romaniei, in estul Ucrainei se desfasoara un razboi hibrid. Este greu de gasit termenul acesta in terminologia de razboi, dar acesta mi se pare termenul potrivit pentru situatia din Donetk si Lugansk.

– Este un razboi prin interpusi, foloseste entitati pe care le plaseaza in estul Ucrainei pentru a-i sprijini pe separatisti.

– Exista si un razboi de insurgenta, chiar al cetatenilor ucraineni de etnie rusa.

– Exista si actiuni teroriste frecvente.

– Cine este responsabil? Teroristii care ocupa Donetk si Lugansk si, in mod egal, Federatia Rusa. Aceasta a devenit un partener al acestor teroristi prin sprijin politic, sprijin cu personal calificat, sprijin cu armament de toate categoriile, inclusiv armament greu. Este concluzia la care am ajuns si aceasta este explicatia de ce nu ne-am grabit sa facem afirmatii.

– In opinia noastra, Federatia Rusa este partenerul acestor teroristi prin actiunile pe care le intreprinde.

– Responsabilitatea pentru tragedia aviatica din Ucraina apartine in mod direct gruparilor de teroristi din Ucraina si in mod egal, Rusiei, care a pus la dispozitie armament, ea este parte a actului terorist.

– Au murit 192 de cetateni europeni. Suntem in fata unei realitati. Pentru ca nu l-am descurajat la timp pe Putin, pentru ca se desfasoara un conflict alimentat de Federatia Rusa, politic, cu oameni si armament.

– Nu cumva avem riscul sa fie mai importante comandamantele economice decat solidaritatea cu statele din flancul estic? Cred ca Europa trebuie sa vina in practica la valorile ei reale, plecand de la valoarea cea mai importanta, siguranta oamenilor.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos