Presedintele Traian Basescu a declarat ca el a impins si a fortat limita maxima constitutionala, valorificand-o, pentru ca “nici nu se putea altfel”.

“Da, eu recunosc ca am impins, am fortat Constitutia la limita maxima constitutionala. Deci, am valorificat-o la maximum, pentru ca nici nu se putea altfel. Sigur ca poti sa fii, in baza aceleiasi Constitutii, poti sa fii si un presedinte care sa doarma la Cotroceni. Sa fie chemat numai la medieri, dar eu n-am avut sansa – aduceti-va aminte cat m-am bucurat cand am reusit acea alianta PDL-PSD care adusese o majoritate de circa 70% in Parlament, spuneam «A, cu majoritatea asta modernizam statul». N-a iesit nimic”, a spus Basescu la Digi24.

Potrivit lui Basescu, Romania nu are nevoie de o noua republica, ci de pastrarea institutiilor create de aceasta Constitutie, pentru ca este moderna.

“Aseaza statul intr-o arhitectura functionala. Ca uneori nu e functionala, asta tine de oameni. De prea multe ori noi avem reflexul, cand vedem ca nu functioneaza ceva, schimbam organigrama. Nu, omule. Schimba oamenii. Vezi ce faci sa ai oameni mai pregatiti”, a spus seful statului.

Potrivit acestuia, in proiectul pe care l-a trimis la Parlament in baza dreptului dat de Constitutie este materializat referendumul
Via: Circul Politic  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.