Cele mai recente informatii vin de la Spitalul Militar, care a anuntat, luni, ca starea a trei dintre pacientii care sunt internati la Terapie Intensiva s-a imbunatatit si vor putea fi transferati la Sectia de arsi, alti cinci sunt in continuare in stare grava, iar unul continua sa fie intubat, medicii declarandu-se ”foarte oprimisti”.

Bilantul de la incediul din clubul Colectiv este tragic: numarul celor care si-au pierdut viata in incendiu ajungand la 30. Alte 137 de persoane sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, dintre care 57 sunt in stare critica si grava, relateaza Mediafax.

Spitalul de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitala este singurul din tara unde exista o banca de piele, singura din tara, afirma managerul unitatii medicale, Dan Enescu, precizand ca aceasta poate acoperi necesarul de piele.

Dan Enescu a precizat ca la acest moment in banca de piele a Spitalului „Grigore Alexandrescu” se afla 7.000 de centimetri patrati de piele, ceea ce ar putea acoperi necesarul in acest moment.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, spunea ca rezerva din banca de piele poate acoperi cererea de acum.

„Sunt insa si foarte multi donatori care si-au exprimat aceasta dorinta (de a dona piele -n.r.). Evident ca noi acceptam orice ajutor din partea donatorilor, nu refuzam pe nimeni, doar vor fi evaluati si vor fi instiintati de noi”, afirma ministrul Sanatatii.

El a precizat ca operatiile de chirurgie plastica si reparatorie pentru ranitii din Clubul Colectiv inca nu au inceput, adaugand ca probabil acest lucru se va intampla de luni – marti.

Un numar de 137 de raniti in incendiul de la clubul Colectiv mai sunt internati, duminica seara, in spitalele Capitalei, informeaza Ministerul Sanatatii.

Dintre acestia, cei mai multi sunt la Spitalul de Arsi – 27 (trei critici, 10 grav, 14 stabili), Spitalul „Bagdasar Arseni” – 21 (trei intubati, 18 stabili), Spitalul Universitar – 20 (sase in stare critica, trei in stare grava, 11 stabili), Floreasca- 15 (14 intubati, unul stabil), Elias – 14 (patru intubati, 10 stabili) si Spitalul Militar – 12 (doi intubati, 10 stabili).

Totodata, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” sunt sase pacienti minori (doi intubati, patru stabili), la Spitalul „Sf Ioan” – opt raniti (sase intubati, doi stabili), Spitalul SRI – sase (doi grav, patru stabili),

Spitalul „Sf. Pantelimon” – cinci (doi intubati, trei stabili) si la Spitalul Gerota – trei pacienti stabili.

Astfel, 57 dintre raniti sunt in stare critica, grava sau intubati.

Intoxicatia cu monoxid de carbon, fum si gaze toxice este principala cauza a decesului victimelor incendiului de vineri noapte, din Clubul Colectiv, releva primele rezultate provizorii ale autopsiilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul INML.

Potrivit surselor citate, toate autopsiile s-au incheiat duminica seara, la Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici”, iar concluziile provizorii au fost transmise anchetatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.