Acasă Stirile zilei TraficOK! Cum poti vedea starea traficului in timp real daca ai iPhone!

TraficOK! Cum poti vedea starea traficului in timp real daca ai iPhone!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

TraficOK este primul serviciu national de date din trafic in timp real din Romania.

Aplicatia TraficOK permite verificarea rapida si in timp real a starii drumurilor, existenta unor evenimente de genul accidente, drumuri in lucru sau ambuteiaje pe traseul pe care utilizatorul doreste sa-l urmeze. In acelasi timp, utilizatorii pot vizualiza timpul de parcurs pentru o serie de rute presetate tinand cont de evenimentele de trafic la momentul respectiv cat si intarzierea estimata din cauza acestora.

Informatiile de trafic accesibile prin intermediul aplicatiei provin din mai multe surse: autovehicule monitorizate prin GPS (peste 65.000 care circula pe teritoriul Romaniei); date jurnalistice (televiziune, radio, internet), informari oficiale (politie, pompieri, primarii, etc) si informatii de la participantii la trafic. Dupa colectare datele sunt centralizate, filtrate, validate si apoi transmise catre dispozitivele mobile cu conexiune wireless sau 3G prin intermediul softului specific.

Aplicatia TraficOK pentru terminale mobile iOS include o serie de functionalitati concepute special pentru a oferi conducatorilor auto cele mai dinamice, corecte si la timp informatii disponibile in sistem:

• Harta detaliata cu informatii din trafic in orice moment, la nivel national;

• Vizualizare grafica a blocajelor din trafic utilizand icon-uri intuitive;

• Meniul Travel Times care afiseaza durata de deplasare in timp real intre principalele orase din Romania;

• Actualizari continue cu localizare GPS a evenimentelor din trafic;

• Functia Follow-me care permite centrarea automata a hartii in jurul pozitiei curente a utilizatorului;

Posibilitatea ca utilizatorii aplicatiei sa raporteze evenimentele intalnite in trafic direct de pe terminalele mobile. Datele vor fi preluate si afisate imediat pe harta astfel incat si restul conducatorilor auto sa poata beneficia de ele

Acces direct la retelele de socializare Facebook si Twitter, e-mail sau SMS pentru ca utilizatorii sa poata impartasi cu prietenii experientele din trafic

Aplicatia TraficOK este compatibila cu iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation), iPod touch (5th generation) si iPad. Necesita iOS 5.0 sau o versiune mai recenta si activarea functiei GPS.

Dezvoltarea aplicatiei s-a realizat printr-un parteneriat intre AROBS, Be-Mobile (companie belgiana specializata in furnizarea de continut si servicii de trafic) si HixField (dezvoltator si integrator belgian de aplicatii mobile).

“TraficOK pentru iPhone si iPad reprezinta continuarea dezvoltarii proiectului de monitorizare a blocajelor in trafic din Romania, TraficOK, lansat in luna Noiembrie 2012. In circa 3 luni vom lansa si aplicatia TraficOK pentru smartphone-uri cu sistem de operare Android . Serviciul ruleaza deja cu succes pe sistemele de navigatie Smailo TraficOK si in curand va fi implementat si pe sistemele de navigatie MIO, pretul acestuia fiind inclus in pretul dispozitivelor GPS ” a declarat Voicu Oprean, Director General AROBS Transilvania Software.

Aplicatia TraficOK este deja disponibila si poate fi downloadata gratuit pentru o perioada de 10 zile direct din AppStore. Variantele de abonament pentru accesul la datele de trafic dupa aceasta perioada sunt 4,99 euro/ 3 luni sau 16,99 euro/ an.

Sursa: rtv.net