Acasă World Topul celor mai inspaimantatoare locuri din lume! Romania se afla pe primul...

Topul celor mai inspaimantatoare locuri din lume! Romania se afla pe primul loc

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Platforma online de social media 9GAG (9gag.com) a intocmit si publicat un clasament al celor mai terifiante locuri din lume. Pe primul loc in acest top a fost inclus un obiectiv din Romania, Padurea Hoia-Baciu. In inima Ardealului, langa orasul Cluj Napoca, se gaseste, probabil, cel mai misterios loc din Romania, care seamana foarte mult cu o zona din filmul Stalker – Calauza (1979).

Padurea Hoia-Baciu, cunoscuta drept ‘Triunghiul Bermudelor’ in Romania, atrage multi curiosi, amatori de paranormal. Despre Padurea Hoia-Baciu s-au scris multe legende de la disparitia unor persoane, pana la aparitia extraterestrilor, lasand loc celor mai diverse speculatii. Cei care viziteaza locul povestesc lucruri terifiante care provoaca fiori reci chiar si celor mai curajosi.

In TOP 18 al celor mai inspaimantatoare locuri din lume a mai fost inclus si Oradour-sur-Glane, un oras distrus de trupele germane in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, mai exact pe data de 10 iunie 1944, cand 190 de barbati, 247 de femei si 205 copii au murit aici. Dupa terminarea conflictului, un nou oras a fost construit in apropiere, dar ruinele au fost pastrate in semn de omagiu adus victimelor nevinovate decedate in acea zi.

Urmeaza in acest clasament Castelul Leap, importanta atractie istorica din Irlanda, unde au avut loc unele dintre cele mai infricosatoare evenimente. S-a descoperit ca in castel ar exista o temnita in care oamenii erau lasati sa moara. Aceste lucruri au facut ca el sa-si capete renumele de cel mai bantuit castel din tara. Castelul Leap era un loc in care erau tinuti si torturati prizonierii, el are celule de detentie sapate sub pamant si mormane de oase uitate acolo de secole.

Clasamentul locurilor inspaimantatoare include si Jatinga, locul din India in care, in fiecare an, in perioada septembrie – noiembrie, se sinucid mii de pasari. Este un mic sat in nordul Indiei, unde are loc un fenomen unic in lume: pasarile se sinucid in masa, cazand din cer si zdrobindu-se pe case, de copaci, masini. De multi ani, fenomenul a fost atribuit spiritelor rele, pasarile neavand comportament suicidar. Moartea lor nu are insa nimic de-a face cu sinuciderea. Dezorientate de ceata, pasarile sunt atrase de luminile din sat. Cum Jatinga se afla pe o ruta de migratie, multe pasari cad astfel in capcana, relateaza Agentia de presa TASS.

In acest clasament a fost inclus locul unde se afla ruinele unei copii a celebrului parc de distractii Disneyland din China, care zac in paragina in mijlocul unui camp, la mai putin de o ora de mers cu masina de centrul Beijingului. Constructia a ceea ce ar fi trebuit sa fie o adevarata „tara a minunilor” a inceput in anul 1998, dar a fost sistata in 1998, dupa ce fondurile alocate proiectului au fost retrase de investitori. in plus, neintelegerile dintre fermieri si autoritatile locale, legate de pretul proprietatilor detinute de primii, au contribuit la abandonul proiectului. Urmeaza in acest top o alta constructie abandonata, cea a metroului din Cincinnati, Statele Unite, apoi Poarta Infernului din Turkmenistan, un loc unde timp de 40 de ani arde neintrerupt un crater masiv de gaz metan, care nu a putut fi stins din anul 1971.

Sursa: RADOR

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos