Acasă Multimedia Fotogalerie TOP ZECE cele mai ciudate statui din lume

TOP ZECE cele mai ciudate statui din lume

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii au construit statui inca din vremuri antice, iar multe dintre acestea au devenit adevarate simboluri ale artei. Lasand in urma statuile de care va vorbeam mai devreme, exista unele mai putin obisnuite si mult mai putin cunoscute si in acelasi timp foarte ciudate. Spre uimirea dumneavoastra, va prezentam zece dintre cele mai ciudate statui din lume, potrivit celor de la toptenz.net:

10. The Dream, St. Helen, Anglia

the-dream

Artistul de origine spaniola pe nume Jaume Plensa a construit aceasta statuie neobisnuita. Statuia are o inaltime de 20 de metrii si reprezinta capul unui barbat care viseaza. Statuia reprezinta mandria locuitorilor din St. Helen.

9. The Child Eater, Bern, Elvetia

child-eater

In traducere “mancatorul de copii”, statuia realizata in secolul al XVI-lea  se afla in capitale Elvetiei, Berna. Numele descrie perfect statuia, aceasta invatisand un barbat pe cale sa manance un copil, iar cativa care urmeaza a fi mancati de catre acesta. Se pare ca aceasta statuie a fost o sculptura destinata vechilor carnavaluri si se presupunea ca ar trebui sa-i sperie pe copii. Eu cred ca si-a facut treaba.

8. Hand of the Desert, Atacama, Chile

desert-hand

Sculptorul de origine chiliana Mario Irarrazbal a sculptat aceasta opera de arta inalta de trei etaje. Mana uriasa pare ca apartine cuiva care traieste sub acele desert. Sculptorul Mario Irarrazbal, se pare ca este adeptul sculpturilor de acest gen, acesta avand la activ alte doua opere de arta, o mana se afla pe teriotoriul Statelor Unite iar o alta se afla in statul Uruguay, dar acestea din urma nu sunt atat de mari pe cat cea din Chile.

7. Totem, Leuven, Belgia

totem

Artistul de origine Belgiana Jan Febre a dezvelit aceasta piesa in anul 2005, astfel comemorand a 575-a aniversare Universitatii Catolice din Leuven, Belgia. Piesa reprezinta un gandacel, reprezentand spiritul universitatii si al orasului.

6. Ozymandias On The Plains, Texas, SUA

ozymandas-in-the-desert

Lucrarea a fost terminata in anul 1997 de catre artistul Lightin’ McDuff. Monumentul este numit ironic dupa un poem al lui Percy Bysshe care trateaza zadarnicirea construirii statuilor. „Sosetele” acestei opere de arta au fost adaugate ulterior de catre, putem presupune, niste persoane amabile.

5. Maman, Ottawa, Ontario

Maman

Louise Burgeois, un american de origine franceza, artist si sculptor, a creat aceasta sculptura. Numele inseamna “mama”, iar sculptura reprezinta un paianjen-mama cu inaltimea de aproximativ 9 metrii. Acesta are un sac care contine 26 de oua de painjen din marmura. Lucrarea a fost desvelita in anul 1999 in fata Muzeului de Arta din Marea Britanie.

4. Mazinger Z, Mas del Plata, Spania

mazinger-z

Aceasta statuie nu a fost terminata niciodata, dar a influentat benzi desenate precum Transformers si  Power Rangers, sa nu metionam si celelalte filme care au beneficiat de pe urma acestor benzi desenate.

3. Tarasque, Tarascon, Franta

tarasque

Aceasta sculptura reprezinta o creatura de legenda, o combinatie intre urs, dragon si broasca testoasa. Aceasta creatura se presupune ca teroriza locuitorii regiunii cu secole in urma. Potrivit legendei, creatura a fost imbanzita de Sfanta Marta si adusa in sat doar pentru a urma sa fie omorata de catre locuitorii satului.  Artistul Pascal Demaumont a terminat lucrarea statuii in anul 2005, fiind piesa de rezistenta a unui festival al regiunii.

2. Lobster Mikey, Masachusetts, SUA

lobster-mickey

Aceasta statueta a facut parte dintr-un proiect sposorizat de catre cei de la Disney si este creatia artistei pe nume Breanna Rowlette. Avand in vedere aplasamentul acestei statuete, centrul orasului Boston care este asociat cu homarii, un aliment foarte apreciat de cei din acest oras, lui Mikey Mouse i-au fost adaugate niste clesti in locul membrelor superioare.

1. Pigduck din Turku, Finlanda

turku-duck

Aceasta statuieta, poarta denumirea locala de “Posankka” si reprezinta o combinatie foarte ciudata intre un porc si o rata. Ciudatenia a fost creata de Alvar Gullichsen in anul 1999. Aceasta a plutit vreme indelungata pe cursul raului Aurajoki. Aceasta se afla la locatia actuala, aproape de Universitatea dinTurku din anul 2001. Potrivit artistului, lucrarea se doreste a aduce o umbra de criticism asupra stiintei dezvoltarii genetice.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos