Acasă Multimedia Fotogalerie TOP 8 Inventii care vor ramane vesnice! FOTO

TOP 8 Inventii care vor ramane vesnice! FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Va prezentam mai jos cateva inventii care vor ramane vesnice, potrivit mentalfloss.com:

8. Sarma ghimpata

1sarma ghimpata

In 1867, americanul Lucien Smith a inventat sarma ghimpata, folosita la delimitarea fermelor.

 

7. Folia cu bule

1folia cu bule

In 1950, Alfred Fielding si Marc Chavannes au vrut sa inventeze un tapet din plastic texturat. Inventia nu a avut niciun succes ca tapet, dar cand tapetului i-a fost schimbat domeniul de activitate in folie de impachetat, lucrurile s-au schimbat. Infiintata in 1960 de catre cei doi inventatori, Sealed Air Corporation s-a extins pana in prezent in 52 de tari, iar anul trecut a inregistrat castiguri de aproape 5 miliarde de dolari.

 

6. Scaunul balansoar

1scaunul balansoar

Balansoarul este un tip de scaun cu doua talpi de lemn curbate fixate la capatul de jos al picioarelor (una pe picioarele din stanga si una pe cele din dreapta). Balansoarul se sprijina pe podea in numai doua puncte, astfel ca persoana asezata poate sa se legene inainte si inapoi schimbandu-si pozitia centrului de greutate sau impingand usor cu picioarele. Balansoarele sunt considerate relaxante datorita miscarii lente.

 

5. Agrafa de birou

1agrafa

Norvegianul Johann Vaaler este responsabil pentru inventarea agrafei de birou, inventie ce dateaza de la inceputul secolului XX.

 

4. Ceainicul

1ceainicul

Ceainicul poate fi considerat o ruda indepartata, mai rafinata, a ibricelor din ceramica sau din diverse metale, fiind o constanta de mii de ani in cultura chineza. Se cunoaste legenda potrivit careia inventia ceaiului ii este atribuita imparatului chinez Shen Nung: pe cand se odihnea la umbra arborelui de Camellia sinensis, frunze din acest copac au cazut in vasul cu apa fierbinte al imparatului. Suveranul ar fi fost imediat captivat de aroma licorii astfel rezultate, care s-a raspandit rapid pe tot cuprinsul Chinei.

 

3. Paleta de muste

1paleta de muste

Paleta de muste este un instrument manual folosit pentru a lovi cu forta muste sau alte insecte. Paleta de muste moderna consta in general dintr-un patrat mic (in general 10 cm) din material usor, flexibil si cu gauri, in general plastic sau cauciuc, unite de un maner de 30 cm lungime. Paleta cu gauri permite miscarea rapida prin aer, facand mai usoara lovirea unei tinte, cum ar fi o musca. Gaurile permit deasemenea ca paleta sa se apropie de musca fara a fi detectata de aceasta, deoarece musca poate detecta schimbarile de presiune cauzat de un obiect care se apropie.

 

2. Capcana pentru soareci

1capcana soareci

Capcana sau cursa este un dispozitiv, ce poate avea diferite forme, folosit pentru prinderea unor animale si pasari. In gospodarie, capcana se foloseste pentru prinderea soarecilor si sobolanilor.

 

1. Lego

1lego

In 1932 Ole Kirk Christiansen, un tamplar din satul Billund, Danemarca a inceput o afacere. El confectiona scarite, mese de calcat si jucarii din lemn. Din 1934 firma si produsele sale au luat numele de LEGO, un cuvant combinat care isi are originea in expresia daneza “LegGOdt” (adica “joaca bine”).