Acasă Timp liber Cultura TOP 6 Carti care iti vor schimba viata in secunda urmatoare!

TOP 6 Carti care iti vor schimba viata in secunda urmatoare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

A citi este un proces eminamente intim si personal, pe care fiecare dintre noi il face pentru a ramane cu ceva, nu pentru poze pe retele sociale.

La fel de important este si ceea ce citim, adica mesajul pe care fiecare carte in parte il transmite si ce lasa el in urma.

Daca ganditi la fel, mai jos gasiti o selectie despre sase carti pe care oricine trebuie sa le citeasca si care va vor schimba perceptia asupra vietii.

Asa grait-a Zarathustra, de Friedrich Nietzche

”Cu aceasta carte am oferit omenirii cel mai mare cadou pe care l-a primit pana acum”, a spus autorul despre ”Asa graita Zarathustra”. Nietzsche este filozof al culturii, filolog, scriitor, una dintre personalitatile ilustre ale gandirii moderne din secolul al XIX-lea, s-a nascut la 15 octombrie 1844, la Rocken/Lutzen, in Germania, intr-o familie de pastori protestanti.

„Si-abia atunci, cand voi cu totii va veti fi lepadat de mine, am sa ma-ntorc din nou la voi.

Da, cu alti ochi ii voi cauta atunci, o, frati ai mei, pe cei pe care-odata i-am pierdut; si cu-alta dragoste atunci va voi iubi.

Si inca-o data-o sa-mi deveniti prieteni si fii ai unei singure sperante: caci pentru-a treia oara am sa fiu cu voi, spre-a celebra cu voi Marea-Amiaza.

Si-aceasta Mare-Amiaza este atunci cand omul la mijlocul cararii sale va sta-ntre animal si Supraom, sarbatorindu-si drumul spre amurg drept cea mai nobila speranta-a sa: caci este drumul spre-o noua dimineata. Si-n clipa-aceea chiar cel ce-apune se va binecuvanta, pentru ca trece-o vama mai inalta; iar soarele cunoasterii sale-i va fi atunci in crucea zarii nemiscat. Morti sunt toti zeii: acum noi vrem ca Supraomul sa traiasca – aceasta ne va fi candva, in crucea amiezii celei mari, vointa ultima!“

Despre virtutea care daruieste

traducere de Stefan Aug. Doinas

Continuarea pe LikeNews.ro!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos