Acasă Multimedia Fotogalerie Top 10 Cele mai intalnite infractiuni ale lumii! FOTO

Top 10 Cele mai intalnite infractiuni ale lumii! FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exista infractiuni care implica foarte multe riscuri, dar care se pot transforma in adevarate “afaceri” de succes. Va prezentam aici principlalele “afaceri” din toata lumea conform celor de la omgtoptens.com:

1trafic de organe10. Traficul de organe umane

O crima la adresa umanitatii, traficul de organe a devenit de neoprit, ajungandu-se la profituri de peste 1.2 miliarde de dolari. Aceasta bransa a devenit ilegala deoarece organele nu sunt vandute celor care au nevoie ci celor care platesc, sau mai bine zis liciteaza, pentru ele. Cele mai celebre tari pentru aceste crime sunt Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia si Italia.

 

 

 

 

 

1contrabanda aur9. Contrabanda cu aur

Cea mai urata dar in acelasi timp cea mai frumoasa infractiune este contrabanda cu aur. Aurul din mine este vandut unor tari precum Peru, Rusia, Uzbekistan, Mali sau Brazilia. In timp ce contrabandistii dezvolta venituri inimaginabile cei din mine sunt platiti o mica fractie din pretul aurului.

 

 

 

 

1comert cherestea8. Comertul de cherestea

Suma totala a comertului de cherestea se ridica pana la colosala suma de 5 miliarde de dolari americani intr-un singur an. Prin defrisarea padurilor si scoaterea acestora la vanzare, sub forma de cherestea, comertul de cherestea a devenit una dintre cele mai profitabile infractiuni. Aceasta infractiune prospera datorita autoritatilor locale si padurarilor. Marea majoritate a lemnului este trimis in primul rand in China iar apoi in tari precum S.U.A. si in unele tari europene.

 

 

1furturi arta7. Furturile de Arta

In aceasta nisa a infractiunilor se ajunge la profituri de peste 6 miliarde de dolari anual. Articolele furate sunt vandute la un pret supraevaluat. Majoritatea profiturilor de pe urma acestei infractiuni sunt investite in afaceri cu droguri.

 

 

 

 

1trafix animale salbatice6. Traficul de animale salbatice

Una dintre infractiunile ce a depasit suma de profit de 10 miliarde de dolari anual, unii estimand ca realitatea se afla in jurul sumei de 25.000 de milioane. China este principala tara unde se cumpara animalele moarte, pentru piele si alte parti valoroase . In ultimul an efectul nu a intarziat sa apara, 50% din numarul tigrilor a disparut.

 

 

 

1furt petrol5. Furtul de petrol

De pe urma furtului de petrol se incaseaza profituri de 11 miliarde de dolari in fiecare an. Acesta este vandut tarilor producatoare precum Rusia, Irak, Venezuela si Mexic.

 

 

 

 

1pescuit ilegal4. Pescuitul ilegal

O alta forma de infractiune impotriva vietii, cu profituri anuale de 12 miliarde de dorali anual. Principalele locuri pentru acesta infractiune sunt partea sudica a Asiei si Africa.

 

 

 

 

1trafic de persoane3. Traficul de persoane

Una dintre cele mai grave forme de criminalitate, traficul de persoane, reprezinta o forma de sclavie. Aproape toate tarile se lauda madresc cu principiul de libertate al persoanelor dar aceasta infractiune le contrazice ideea. Profitul de pe urma acestei infractiuni se ridica la suma de 30 de miliarde de dolari anual. Cei mai multi dintre “sclavi” sunt adusi din tarile mai slab dezvoltate precum Columbia, India, Pakistan si China.

 

1falsificare moneda2. ”Falsificarea de monede si alte valori”

Una dintre cele mai falsificate bancnote este dolarul american, profiturile ajungand pana la uimitoarea suma de 250 de miliarde anual. Principalele tari implicate in asfel de infractiuni sunt India, Taiwan, Pakistan si Filipine.

 

 

1trafic de droguri1. Traficul cu droguri

Cea mai prospera si banoasa dintre infractiunile prezentate pana acum este, de departe, cu un profit de peste 300 de miliarde de dolari anual, traficul cu droguri. Principalele tara producatoare de opiacee este Afganistan iar de cocaina este Columbia si Peru.