Acasă Multimedia Videogalerie TOP 10 Cele mai inalte cladiri din lume! VIDEO + FOTO

TOP 10 Cele mai inalte cladiri din lume! VIDEO + FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gizmocrazed.com a realizat o trecere in revista a celor mai inalte cladiri din lume.

10. Jin Mao Tower, China

1Jin Mao Tower

Turnul Jin Mao este a doua cladire dintre cele mai inalte din China, prima fiind Centrul Financiar din Shanghai. Turnul este localizat in districtul Lujiazui, in care exista in special companii financiare si comerciale. Are 88 etaje si a fost terminat in 1999. Are o inaltime de 420.5 m si acopera o suprafata de 2.3 hectare. Turnul beneficiaza de o arhitectura originala, care il face recunoscut oriunde in lume. A fost proiectat de Adrian D. Smith. Cladirea include cateva centre de distractie, un punct de observare, sali de expozitie si foarte multe birouri. In turn exista chiar si un hotel de 5 stele, Grand Hyatt. Conform constructorilor, cladirea are cele mai bune lifturi din lume; in afara de siguranta, aceastea ofera si rapiditate (9.1 metri pe secunda). De la parter pana la ultimul etaj puteti ajunge in 45 secunde. Exista doar 2 lifturi de acest gen, restul sunt de la parter pana la etajul 10, de la etajul 11 la etajul 20 si asa mai departe.

 

9. Trump International Tower & Hotel, Statele Unite ale Americii

1Trump International Tower & Hotel

Hotelul de cinci stele are o intaltime de 423 metri, impreuna cu turnul de care dispune. Turistii care rezerva una dintre ele 339 de camere se pot bucura de privelistea oferita de raul Chicago sau de lacul Michigan intr-o zi senina.

 

8. Guangzhou International Finance Center, China

1Guangzhou International Finance Center

Centrul Financiar International Guangzhou este cunoscut si sub denumirea de Guangzhou West Tower. Acest zgarie-nori are o inaltime de 440,2 metri si a fost inaugurat in anul 2010. Constructia de 103 etaje este folosita ca centru de conferinte, hotel si cladire de birouri, iar la etajul 100 este o platforma de observatie, de unde poate fi admirat intreg orasul Guangzhou.

 

7. Willis Tower, Statele Unite ale Americii

1Willis Tower

Willis Tower este un zgarie-nor de 108 etaje si 442 de metri intaltime, situat in Chicago. In 1974, atunci cand a fost terminat, era cea mai inalta cladire din lume, surclasand celebrele Turnuri Gemene de la World Trade Center, din New York. Si a detinut aceasta pozitie timp de 25 de ani.

 

6. Greenland Financial Center, China

1Nanjing Greenland Financial Center

Centrul Financiar Greenland este un simbol de 450 metri inaltime al orasului Nanjinng. Acest zgarie-nori de 89 etaje a fost dat in folosinta in anul 2010. Cladirea are atat spatii de birouri si retail, cat si restaurante, un hotel si o terasa imensa, pentru iubitorii de peisaje urbane.

 

5. Petronas Towers, Malaezia

1Petronas Towers

Turnurile Petronas reprezinta un simbol cromat pentru transformarea uimitoare a orasului Kuala Lumpur intr-o metropola financiara si turistica. Turnurile de 452 metri au detinut titlul de cea mai inalta constructie din lume din 1998 pana in 2004, pana cand a fost finisat Taipei 101. Vizitatorii pot urca pana la etajul 41, unde exista o pasarela ce face legatura intre turnurile gemene, situata la 170 metri de nivelul strazii.

 

4. International Commerce Center, China

1International Commerce Center

Cladirea are o inaltime de 484m si 118 etaje, constructia fiind finalizata in 2010.

 

3. World Financial Center, China

1World Financial Center

World Financial Center este un super-zgarie-norii din cartierul Pudong al Shanghaiului. La momentul inaugurarii, in 2007, cele 101 niveluri si inaltimea de 492 metri i-au adus titlul de cea mai inalta constructie din China si locul doi in clasamentul celor mai inalte cladiri din lume. Constructia este prevazuta cu o terasa de observatie, amplasata la ametitoarea inaltime de 474 metri.

 

2. Taipei 101, Taiwan

1Taipei 101

Cladirea Taipei 101, ridicata in 2004, are 101 etaje si o inaltime de 509 metri, fiind omologata ca cea mai inalta din lume. Tot Taipei mai detine un record si anume a celui mai rapid lift din lume, care poate sa atinga o viteza maxima de 1010 metri / minut la urcare si 600 metri / minut la coborare.

 

1. Burj Khalifa, Dubai

1Burj Khalifa

Burj Khalifa, din Dubai, este cea mai inalta cladire din lume, cu inaltimea sa uimitoare de 828 de metri, panorama din varful sau fiind un peisaj spectaculos si magic care iti taie respiratia. Constructia impresionantei cladiri a inceut in 2004 si s-a finalizat in 2010. Adaposteste birouri, locuinte, dar si un hotel, iar costurile s-au ridicat la 1,5 miliarde de dolari. Investitia se poate recupera, din moment ce un metru patrat costa aici chiar si peste 40.000 de dolari.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos