Acasă Multimedia Fotogalerie TOP 10 Cele mai frumoase STATUI din lume! FOTO

TOP 10 Cele mai frumoase STATUI din lume! FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Statuile au fost create de oameni inca din perioada preistorica. Una dintre primele statui a fost creata acum 32.000 ani, se numea Omul Leu si avea o inaltime de 29.6 cm. In prezent, in lume exista statui reprezentative, ridicate din diferite motive: religioase, istorice sau care amintesc de oameni importanti. Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai frumoase statui din lume:

10. Statuia Libertatii (New York)

1statuia libertatii

Statuia Libertatii este un monument in portul „Liberty Island” din orasul New York. A fost plasat in anul 1886 la intrarea portului de pe insula cu scopul de a transmite calatorilor sositi salutul de bun venit pe pamant american. Statuia este un cadou al Frantei facut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la declararea independentei Statelor Unite. Statuia are o inaltime fara soclu de 46,5 m, iar cu soclu 93 m. Ea are un invelis de cupru care acopera un schelet de fier. Monumentul are o greutate de 225 tone, culoarea statuii prin oxidarea cuprului a devenit verde.

 

9. Sfinxul Egiptean (Cairo)

1Sfinxul Egiptean

Marele Sfinx este situat pe Platoul Giza, aflat la granita cu Desertul Sahara, pe malul vestic al raului Nil, langa orasul Cairo si este orientat cu fata spre est. Numele de Sfinx i-a fost atribuit statuii in antichitate pe baza legendei grecesti despre creatura cu cap de femei si corp de leu. Este lung de 57 metri, lat de 6 metri si are inaltimea de 20 de metri. Labele au lungimea de 15 metri fiecare, iar capul este lung de 10 metri si lat de 4 metri. Sfinxul este atat de mare, incat intrece o cladire cu 6 etaje.

 

8. Iisus Mantuitorul (Rio de Janeiro)

1Iisus Mantuitorul

Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro este unul dintre cele mai cunoscute monumente ale lumii si de asemenea una dintre cele mai recunoscute reprezentari ale Mantuitorului. Asezata pe varful muntelui Corcovado, statuia are o inaltime de 38 de metri si este situata la 710 metrii deasupra marii, astfel incat poate fi observata din toate partile orasului.

 

7. Insula Pastelui (Chile)

1Insula Pastelui

Cele mai faimoase ramasite ale acestei culturi sunt giganticele statui numite „moai” si masivele platforme de piatra numite „ahu”. Sunt cel putin 700 de astfel de statui imprastiate pe insula in diferite stadii de lucru. Toate aceste statui sunt sculptate din piatra vulcanului Rano Raraku. Statuile in majoritate au 14 tone greutate dar s-au intalnit si unele de 80 de tone – numai una singura depaseste 270 de tone. Se considera ca cele mai vechi statui au fost sculptate in jurul anului 700, dar majoritatea provine din perioada 1000-1500.

 

6. Mica Sirena (Danemarca)

1Mica Sirena

Simbolul capitalei daneze este eroina unui indragit basm de Andersen. Dateaza din anul 1909 si apartine sculptorului Carl Jacobsen, fascinat el insusi de basm, dar si de eroina lui.

 

5. Statuia lui Nelson (Londra)

1Statuia lui Nelson

Turistii care viziteaza Londra pot admira statuia lordului Nelson, ce dainuie asupra Pietei Trafalgar din varful unei coloane din piatra. Inalta de 52 de metri, Columna lui Nelson este, fara doar si poate, unul dintre cele mai impunatoare monumente ale Londrei, putand fi observata de la distante destul de mari.

 

4. Manneken Pis (Bruxelles)

1Manneken Pis

Manneken Pis este o statuie micuta cu o garderoba imensa. Statuia este imbracata in mici costumase de mai multe ori pe an. Exista sute de costumatii diferite. O fundatie numita “Prietenii lui Manneken Pis” se ingrijeste de aceste costume. Fundatia primeste sute de propuneri de la admiratori in fiecare an dar numai cateva sunt si fabricate si folosite. Datele si perioadele cand anumite costume sunt folosite sunt facute publice pe internet si pe niste postere din jurul fantanii.

 

3. Dai Kannon (Japonia)

1dai kannon

Aceasta statuie masoara nici mai mult nici mai putin de 88 de metri si o infatiseaza pe Avalokitesvara. Impresionanta statuie reprezinta un colt de cultura, avand in vedere ca si interiorul sau este impartit in mai multe nivele tematice.

 

2. Imparatii Yan si Huang (China)

1yan huang

Sculptura ce ii infatiseaza pe imparatii Yan si Huang a fost sapata intr-un munte, de-a lungul a 20 de ani si a fost terminata in anul 2007. Ea masoara 106 metri inaltime si infatiseaza doi dintre primii imparati ai Chinei, Yan Di si Huang Di. Muntele Rushmore al Chinei se afla in zona pitoreasca a fluviului Galben, langa Zhengzhou.

 

1. Leii lui Delos (Grecia)

1Leii lui Delos

Insula Delos se afla in apropiere de Mykonos si este unul dintre cele mai importante situri arheologice din Grecia. Timp de un mileniu, inainte de nasterea lui Apollo si Artemis, Delos era considerat un sanctuar si un loc sfant. Terasa Leilor a fost construita in jurul anului 600 i.Hr si i-a fost dedicata lui Apollo. Initial, Calea Sacra avea intre 9 si 12 lei, insa, in prezent au mai rezistat doar 5. Originalele ponosite au fost mutate la Muzeul Arheologic din Delos in anul 1999.