Acasă Cultura Cinemagia TOP 10 Cele mai bune FILME PARANORMALE bazate pe cazuri reale! GALERIE...

TOP 10 Cele mai bune FILME PARANORMALE bazate pe cazuri reale! GALERIE VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In nisa de filme artistice din ultima vreme au rasarit filme ce apartin genului paranormal, acestea avand din ce in ce mai mult succes pe piata. Publicul pare a iubi povestile in care spirite, fantome, demoni sau alte elemente specifice paranormalului devin parti importante ale povestii. Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai bune filme paranormale bazate pe cazuri reale, potrivit listverse.com:

1The Mothman Prophecies10. The Mothman Prophecies

RICHARD GERE joaca rolul ziaristului John Klein, de la Washington Post. La doi ani dupa moartea sotiei sale (DEBRA MESSING) in urma unui ciudat accident de masina, Klein se trezeste ratacit in localitatea Point Pleasant, fara a-si aminti cum a ajuns acolo. Batand dupa ajutor la prima usa care-i iese in cale, este intampinat de un barbat cu o pusca (WILL PATTON), acesta pretinzand ca ziaristul ii pandeste casa de mai multe nopti. In curand, Klein afla de la un ofiter al politiei locale (LAURA LINNEY), ca intamplarile inexplicabile sunt ceva obisnuit in acest oras. Mai multi oameni au vazut niste aparitii cu aripi, care par sa prevada catastrofe globale. Ceea ce e si mai infiorator, este ca desenele facute de oamenii care au vazut aceste creaturi cu ochii rosii, asemanatoare unor molii uriase, sunt identice cu desenele facute de sotia sa inainte de a muri. Filmul se bazeaza pe fapte reale – numeroase aparitii care au avut loc in Point Pleasant in anii ’60 – relatate de ziaristul John A. Keel in cartea sa din 1974 “The Mothman Prophecies”. In acel deceniu, ziarele locale anuntau cu titluri de o schioapa: “S-a vazut ceva… o creatura… o pasare de marimea unui om!”, “Monstru! – Nu-i de gluma pentru cei ce l-au vazut”, “O pasare uriasa a urmarit un automobil in timpul unei furtuni”. Mai mult de 100 de persoane au raportat la politie ca au vazut o creatura inalta de aproape 3 metri, neagra, cu aripi si cu ochii rosii si stralucitori. Aceasta creatura le-a vorbit unora, prezicand un dezastru iminent. Un an mai tarziu, podul de peste raul Ohio, care lega Point Pleasant de Ohio, s-a prabusit, iar 47 de oameni au murit. Ziaristul John A. Keel, acum in varsta de 72 de ani, isi aminteste:

“Cand podul s-a prabusit, a fost ingrozitor… M-am hotarat sa aflu un raspuns la acest mister, dar pe masura ce inaintam cu cercetarile, eram din ce in ce mai uimit. Mi-a luat mult timp sa-mi dau seama ca am de a face cu ceva ce mintea omeneasca nu poate intelege. Sunt multe lucruri pe care nu le vom afla niciodata.”

Intr-adevar, nimeni nu stie ce au vazut oamenii in acele nopti, in West Virginia. Unii spun ca acea creatura i-a fugarit, iar altora le-au sangerat ochii dupa ce au vazut-o. Multi n-au mai dormit bine niciodata dupa aceea. Nu dupa multa vreme, reporterul local Mary Hyre, care isi dedicase mult timp investigarii acestor evenimente, a murit brusc. O explicatie ar fi ca oamenii au vazut o macara uriasa de nisip care a deviat de la cursul ei. Alta, ca ar fi vorba de o bufnita uriasa, mutanta. Iar alta teorie ar fi ca, pur si simplu, oamenii au cazut prada unei isterii de masa, ca ar fi fost drogati sau beti. Pe de alta parte, triburile de indieni din zona aveau de mult legende despre pasari cu ochii mari si rosii, pe care le numeau “capete zburatoare”.