Top 10 cel mai bine vandute produse ale tuturor timpurilor | Cap Limpede

Top 10 cel mai bine vandute produse ale tuturor timpurilor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Intr-o epoca a jucariilor high-tech, cubul Rubik n-a fost parca niciodata atat de popular. Publicatia 24/7 Wall Street a facut o lista cu primele 10 cele mai bine vandute produse inca de la prima aparitie pe piata.

Sa aruncam o privire rapida peste 10 simboluri care inregistreaza vanzari uriase:

1. Cubul Rubik
Categorie: jucarii
Unitati vandute: 350 milioane
Companie: Seven Towns Ltd.
A fost creat in 1974, in Budapesta (Ungaria), de catre Ernő Rubik. In 1980, o companie americana producatoare de jucarii a cumparat licenta si i-a schimbat numele in Cubul Rubik, transformand puzzle-ul intr-o senzatie la nivel international.

2. iPhone
Categorie: smartphone
Unitati vandute: 250 milioane
Companie: Apple
Despre Steve Jobs se poate spune si ca a schimbat fata divertismentului digital o data cu lansarea Ipod, din noiembrie 2001. Urmatorul pas: Apple a bagat in magazine primul iPhone in iunie 2007. Firma de cercetare Strategy Analytics estimeaza ca device-ul a adus castiguri de 150 de miliarde de dolari, „Marul Muscat” depasind Research in Motion, fabricantul BlackBerry, ca numar de unitati vandute.

3. Harry Potter
Categorie: carti
Unitati vandute: 450 de milioane
Companie: Scholastic (in SUA)
Prima carte din seria Harry Potter – „Harry Potter si piatra filozofala” -, a fost lansat in anii ’90 de editura Scholastic. Seria a vut un succes rasunator, iar incasarile au ajuns la 7,7 miliarde de dolari. Ultima carte din serie, „Harry Potter si Talismanele Mortii”, s-a vandut in peste 11 milioane de copii in 24 de ore de la lansare.

 

4. Michael Jackson – „Thriller”
Categorie: album
Unitati vandute: 110 milioane
Companie: Epic Records
In 1984, Michael Jackson a castigat 8 premii Grammy pentru albumul „Thriller”, care, in doar un an de zile, a ajuns sa fie cel mai bine vandut album al tuturor timpurilor.

 

 

 

 

5. Franciza Mario
Categorie: franciza de jocuri
Unitati vandute: 262 de milioane
Companie: Nintendo
Popularul „Mario” a debutat in anul 1981 in franciza Donkey Kong. De atunci, instalatorul Italian a fost nelipsit in 12 titluri. Subfranciza Super Mario a fost comercializata in peste 262 de milioane de exemplare. Acesta a ramas cel mai popular joc video al tuturor timpurilor. De asemenea, Angry Birds, franciza pentru mobil, care a creat aplicatii pentru jocurile pe telefon si tablete, a inregistrat mai mult de un miliard de descarcari.

6. iPad
Categorie: tableta
Unitati vandute: 67 de milioane
Companie: Apple
Primul iPad a fost lansat in aprilie 2010, iar, in prezent, exista trei versiuni ale popularei tablete. Din vanzarea iPad-urilor au rezultat mai mult de 67 de milioane de dolari.

 

7. Star Wars
Categorie: filme
Unitati vandute: 4,54 miliarde de dolari in bilete
Companie: 20th Century Fox
Filmul original a debutat in 1977, avand un succes la box-office de peste 1,4 miliarde de dolari. In total, seria de cinci filme a avut incasari de peste 4,54 miliarde de dolari.

Loading...

 

 

 

 

8. Toyota Corolla
Categorie: autovehicul
Unitati vandute: 39 de milioane
Companie: Toyota
Toyota Corolla circula pe piata de mai bine de patru decenii; exista 11 generatii ale acestui model. Toyota a vandut cate un exemplar Corolla odata la fiecare 40 de secunde, conform statisticilor. Actualul model costa 16.130 de dolari.

9. Lipitor
Categorie: farmaceutice
Unitati vandute: 125 de miliarde de dolari
Companie: Pfizer
Acest medicament ajuta la reducerea colesterolului rau (LDL) din sange. Produs de catre compania Warner-Lambert (care intre timp a fuzionat cu Pfizer), Lipitor a aparut pe piata in 1997. De-atunci, medicamentul a adus companiei Pfizer vanzari de peste 125 de miliarde de dolari, care reprezinta aproximativ 25% din profitul companiei.

10. PlayStation
Categorie: consola de jocuri video
Unitati vandute: 300 de miliarde
Companie: Sony
Prima editie a consolei PlayStation a aparut in 1995. Cinci ani mai tarziu, a aparut pe piata si PlayStation 2 , care a devenit rapid cea mai populara consola de jocuri a tuturor timpurilor, cu vanzari de peste 150 de milioane de unitati. Urmatorul model, PlayStation 3, lansat in 2006, a avut un succes mai mic. Franciza, ca un tot, ramane insa de departe cea mai populara din istorie, cu peste 300 de milioane de unitati vandute.

Top 10 cel mai bine vandute produse ale tuturor timpurilor was last modified: iulie 10th, 2012 by Elena Tudor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close