Acasă Stirile zilei Top 10 cel mai bine vandute produse ale tuturor timpurilor

Top 10 cel mai bine vandute produse ale tuturor timpurilor

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Intr-o epoca a jucariilor high-tech, cubul Rubik n-a fost parca niciodata atat de popular. Publicatia 24/7 Wall Street a facut o lista cu primele 10 cele mai bine vandute produse inca de la prima aparitie pe piata.

Sa aruncam o privire rapida peste 10 simboluri care inregistreaza vanzari uriase:

1. Cubul Rubik
Categorie: jucarii
Unitati vandute: 350 milioane
Companie: Seven Towns Ltd.
A fost creat in 1974, in Budapesta (Ungaria), de catre Ernő Rubik. In 1980, o companie americana producatoare de jucarii a cumparat licenta si i-a schimbat numele in Cubul Rubik, transformand puzzle-ul intr-o senzatie la nivel international.

2. iPhone
Categorie: smartphone
Unitati vandute: 250 milioane
Companie: Apple
Despre Steve Jobs se poate spune si ca a schimbat fata divertismentului digital o data cu lansarea Ipod, din noiembrie 2001. Urmatorul pas: Apple a bagat in magazine primul iPhone in iunie 2007. Firma de cercetare Strategy Analytics estimeaza ca device-ul a adus castiguri de 150 de miliarde de dolari, „Marul Muscat” depasind Research in Motion, fabricantul BlackBerry, ca numar de unitati vandute.

3. Harry Potter
Categorie: carti
Unitati vandute: 450 de milioane
Companie: Scholastic (in SUA)
Prima carte din seria Harry Potter – „Harry Potter si piatra filozofala” -, a fost lansat in anii ’90 de editura Scholastic. Seria a vut un succes rasunator, iar incasarile au ajuns la 7,7 miliarde de dolari. Ultima carte din serie, „Harry Potter si Talismanele Mortii”, s-a vandut in peste 11 milioane de copii in 24 de ore de la lansare.

 

4. Michael Jackson – „Thriller”
Categorie: album
Unitati vandute: 110 milioane
Companie: Epic Records
In 1984, Michael Jackson a castigat 8 premii Grammy pentru albumul „Thriller”, care, in doar un an de zile, a ajuns sa fie cel mai bine vandut album al tuturor timpurilor.

 

 

 

 

5. Franciza Mario
Categorie: franciza de jocuri
Unitati vandute: 262 de milioane
Companie: Nintendo
Popularul „Mario” a debutat in anul 1981 in franciza Donkey Kong. De atunci, instalatorul Italian a fost nelipsit in 12 titluri. Subfranciza Super Mario a fost comercializata in peste 262 de milioane de exemplare. Acesta a ramas cel mai popular joc video al tuturor timpurilor. De asemenea, Angry Birds, franciza pentru mobil, care a creat aplicatii pentru jocurile pe telefon si tablete, a inregistrat mai mult de un miliard de descarcari.

6. iPad
Categorie: tableta
Unitati vandute: 67 de milioane
Companie: Apple
Primul iPad a fost lansat in aprilie 2010, iar, in prezent, exista trei versiuni ale popularei tablete. Din vanzarea iPad-urilor au rezultat mai mult de 67 de milioane de dolari.

 

7. Star Wars
Categorie: filme
Unitati vandute: 4,54 miliarde de dolari in bilete
Companie: 20th Century Fox
Filmul original a debutat in 1977, avand un succes la box-office de peste 1,4 miliarde de dolari. In total, seria de cinci filme a avut incasari de peste 4,54 miliarde de dolari.

 

 

 

 

8. Toyota Corolla
Categorie: autovehicul
Unitati vandute: 39 de milioane
Companie: Toyota
Toyota Corolla circula pe piata de mai bine de patru decenii; exista 11 generatii ale acestui model. Toyota a vandut cate un exemplar Corolla odata la fiecare 40 de secunde, conform statisticilor. Actualul model costa 16.130 de dolari.

9. Lipitor
Categorie: farmaceutice
Unitati vandute: 125 de miliarde de dolari
Companie: Pfizer
Acest medicament ajuta la reducerea colesterolului rau (LDL) din sange. Produs de catre compania Warner-Lambert (care intre timp a fuzionat cu Pfizer), Lipitor a aparut pe piata in 1997. De-atunci, medicamentul a adus companiei Pfizer vanzari de peste 125 de miliarde de dolari, care reprezinta aproximativ 25% din profitul companiei.

10. PlayStation
Categorie: consola de jocuri video
Unitati vandute: 300 de miliarde
Companie: Sony
Prima editie a consolei PlayStation a aparut in 1995. Cinci ani mai tarziu, a aparut pe piata si PlayStation 2 , care a devenit rapid cea mai populara consola de jocuri a tuturor timpurilor, cu vanzari de peste 150 de milioane de unitati. Urmatorul model, PlayStation 3, lansat in 2006, a avut un succes mai mic. Franciza, ca un tot, ramane insa de departe cea mai populara din istorie, cu peste 300 de milioane de unitati vandute.