Acasă Utile Toate mamicile fac greseala asta! De ce nu este bine sa acoperi...

Toate mamicile fac greseala asta! De ce nu este bine sa acoperi gura copilului cu fularul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cei mai multi dintre parinti obisnuiesc sa-i protejeze pe cei mici cu un fular care sa-i acopere gura. A-l infofoli excesiv i-ar putea face copilului mai mult rau decat bine.

Conceptia gresita: afara este frig, iar aerul rece il poate imbolnavi, asa ca ii tragi fularul peste nasuc (sa nu-i inghete) si peste gurita (sa nu traga aer rece in piept), noteaza observator.tv.

De ce sa nu faci asa: Combinatia dintre aerul cald expirat de bebe si aerul rece de afara nu face altceva decat sa umezeasca fularul, iar aceasta umiditate este extrem de periculoasa.

In plus, obturarea nasucului obliga copilul sa respire pe gurita, asa incat copilul tau va inhala direct aer rece, care nu apuca sa fie incalzit de „filtrul” nazal.

Ce ar trebui sa faci

Cei mici trebuie obisnuiti treptat cu aerul rece al iernii. De aceea, scoate-l la plimbare in jurul pranzului, cand aerul e mai cald si are mai multa putere sa incalzeasca. La inceput, nu stati mai mult de cateva minute, apoi mareste durata treptat, pana la o jumatate de ora – o ora, daca gerul nu e prea aspru.

Tine cont ca, cu cat ai tendinta sa fii mai hiperprotectiva, cu atat micutul va fi mai sensibil si mai susceptibil de a contracta diverse infectii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos